субота, 26 травня 2018 07:11

Працівники водоканалу провели мітинг проти нового керівника з Донбасу

Працівники водоканалу провели мітинг проти нового керівника з Донбасу
Працівники "Полтававодоканалу" вийшли на мітинг проти звільнення їхнього керівника. Це відбулося 26 травня 2015 року. За два роки керівника таки замінили на людину із Донбасу. Фото: poltava.to

Біля Полтавської облдержадміністрації більше сотні працівників комунального підприємства "Полтававодоканал" вийшли на мітинг проти звільнення директора підприємства Олега Кретовича. Протест провели 26 травня 2015 року.

Працівники тримали плакати з написами "Дайте спокійно працювати підприємству", "Не віддамо комунальну власність в руки олігархів", "Водоканалівці — теж громадськість, почуйте нас", пише poltava.to.

За словами мітингуючих, до них надійшла інформація, що депутати Полтавської облради мають намір змінити Олега Кретовича, який з 2012 року працює генеральним директором "Полтававодоканалу". Новий претендент - людина з Донбасу.

"Контракт із нашим керівником закінчується через рік, але ми точно знаємо, що вже готується проект про його звільнення. Якщо нас не почують у Полтаві, поїдемо на Київ", — сказала голова профспілкової організації Таїса Горобець.

За її словами, працівники водоканалу таким чином хочуть захистити інтереси колективу підприємства та мешканців міста. До прикладу розповіла про ситуацію у кременчуцькому водоканалі, де змінили керівника Валерія Медведовського на Павла Акімова, котрий раніше був директором "Луганськводоканалу". Але колектив зумів відстояти свого начальника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Третій день місто на Полтавщині сидить без сала і м'яса

"Якщо в представників "Полтававодоканалу" виникли питання — нехай подають заяви, скарги керівникам області, аби вирішити їх цивільно. У підприємства є фінансово-економічні проблеми, що дає підстави вважати втрату впливу керівництва на колектив. Директора зараз немає біля стін облдержадміністрації, а виводити людей у 30-градусну спеку — безвідповідально", - сказав Олександр Тонков, директор департаменту ЖКГ Полтавської облдержадмінстрації, який вийшов до людей.

В січні 2017 року на посаду нового керівника "Полтававодоканалу" претендувало 8 людей. З них 5 - вихідці із Донбасою. Зрештою посаду зайняв Василь Воротинцев. До війни на Сході України працював генеральним директором "Донбастеплоенерго".

Після нового призначення полтавські підприємці почали скаржитися на "Полтававодоканал". Сергій Шаповалов — підприємець, тримає кафе "Аеліта" по вул. Шевченка, 17. Судиться із підприємством. Комунальники без рішення суду відрізали його квартиру від водопостачання.

7 березня в Полтаві відбувся протест щодо незадовільного прибирання вулиць. Громадські активісти вимагали звільнення керівництва міста. В сутичках постраждав активіст, якому розбили носа.

Зараз ви читаєте новину «Працівники водоканалу провели мітинг проти нового керівника з Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути