Ексклюзиви
середа, 12 жовтня 2016 11:32

Працівника Міноборони затримали під час продажу ангару

Керівництво державних підприємств Міністерства оборони України у Житомирі допустило розтрату державного майна на суму понад 1 мільйон гривень. Працівники відомства розібрали і продали ангар площею 1500 м. кв. Про це вчора на брифінгу повідомив заступник начальника поліції Житомирської області Валерій Бондар.

"10 жовтня у Житомирі було затримано керівників двох підпримств, які раніше займалися видобутком щебеню. Вони списали металевий ангар площею 1500 кв. м. Оцінили приміщення в 1 мільйон 100 тис. грн і спробували продати його. Під час передачі цим особам першого траншу - $20 тис., їх затримали", - розповів "Першому житомирському" Бондар.

Поліція спільно з військовою прокуратурою Житомирського гарнізону розслідує дане кримінальне провадження за статтею привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Фігурантами справи є службові особи державних підприємств Міністерства оборони України.

Обидва керівники тимчасово затримані, а у їх помешканнях та службових приміщенням були проведені обшуки. Виявили та вилучили техніку, документацію, арсенал зброї та боєприпасів: гранати, гладкоствольні мисливські рушниці, мінометні міни з підшивачами, мисливські ножі, електродетонатори, холодну зброю і набої.

Зброю направили на експертне дослідження. Попередньо чиновників звинувачують у незаконному поводженні зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підпільна фабрика нашила одягу на 2 млн. грн

Операцію готували близько місяця. Ангар знаходиться уже в розібраному стані. Вилучили вантажівку, яка намагалася вивезти металеві конкструкції. Посадовим особам загрожує обмеження волі на термін від 3 до 5 років.

Нагадаємо, Прокуратурою Київської області затримано депутата Бориспільської міської ради, який вимагав та отримав $3 тис. за вплив на інших депутатів під час голосування за виділення земельної ділянки для будівництва житлового будинку.

Зараз ви читаєте новину «Працівника Міноборони затримали під час продажу ангару». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути