четвер, 27 квітня 2017 12:23

Порошенко має відповісти на комуністичний реванш в Одесі - експерт

Порошенко має відповісти на комуністичний реванш в Одесі - експерт
Президент має розібратись із комуністичним реваншем в Одесі. Фото facebook

Президент України має чітко заявити, що не допустить комуністичного реваншу в країні. Негайно закликати Одеську міськраду скасувати своє рішення стосовно повернення 56 вулицям радянських назв.

Про це пише у Facebook Тарас Шамайда, член координаційної ради з питань застосування української мови в усіх сферах суспільного життя при Міністерстві культури.

"Президент України має чітко заявити, що не допустить комуністичного і "русскомирского" реваншу в країні. Таку публічну позицію мають посісти спікер парламенту, прем'єр-міністр, міністр юстиції, голова Одеської облдержадміністрації".

"Прокуратура повинна порушити справу за статею Кримінального кодексу. Згідно з законодавством про декомунізацію, найменування вулиць іменами комуністичних діячів - пропаганда того режиму. Нарешті прийшов час, щоб ця стаття запрацювала. І ті, хто агітував за відповідне рішення, відповіли за законом. СБУ, МВС і прокуратура мають займатися Трухановим і компанією (Геннадій Труханов - міський голова Одеси. - ред.)".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Одесі повернули радянські назви 56 вулицям.

"Одеська облдержадміністрація за підтримки Мін'юсту й Інституту нацпам'яті мають оскаржити в суді незаконне рішення міськради. Не завадить знайти й інші порушення в діях міськради і голови, які стануть підставою для припинення цього бандитського балагану. Також на порядок денний Верховної Ради час ставити питання про дострокові вибори Одеської міськради і голови. Непокаране зло змете й тих, хто намагається гратися в договорняки зі злочинцями. Сподіваюсь, у високих кабінетах це розуміють".

Із 2015-го в Україні триває декомунізація. За її результатами перейменували 51 493 вулиці та 987 населених пунктів, демонтували 2389 пам'ятників, із яких 1320 пам'ятників Леніну.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко має відповісти на комуністичний реванш в Одесі - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути