вівторок, 27 листопада 2018 17:08

Полоненому моряку Мельничуку не дали поговорити з батьком

Полоненому моряку Мельничуку не дали поговорити з батьком
Фото з особистої сторінки Олега Мельничука в соцмережі

В російському полоні перебуває 23-річний командир рейдового буксиру "Яни Капу" Олег Мельничук з Черкащини. Народився й виріс у Смілі. Служить за контрактом. Має звання старшини першої статті.

Батькові Олега Михайлу Мельничуку із сином поговорити не дали. Поспілкувався лише з російським слідчим.

"У понеділок телефонував слідчий з Керчі, - каже Михайло. - Передав, що син живий і здоровий. Сказав про суд у вівторок. Мав відбутися з самого ранку, але його перенесли на 13-ту годину за російським часом. Більше інформації я не знаю. Розмова тривала 15 секунд. Все, що я встиг запитати це чи жива моя дитина і де перебуває. З екіпажем теж все добре. О 6-ій ранку вони всі були вже в Сімферополі".

Про життя сина до полону розповідати відмовляється. Каже, не хоче нашкодити. Інтерв'ю журналістам намагається не давати.

Олег Мельничук навчався у смілянській школі №7. Його батьки розлучені.

"Після школи поступив до професійного ліцею в Черкасах, - розповідає комісар Смілянського військкомату Володимир Старовойтов. – Молодий хлопчина. До цього мав лише одне навчання. Після чого одразу пішов до лав Збройних сил. Йшов від нашого міста. Відслужив строк і з 2014-го року підписав контракт. Його батько трудиться зварювальником на місцевому КП "Водгео". Де працює його мати, не знаю. Він в автобіографії не вказував".

28 листопада суд Керчі обиратиме запобіжний захід Мельничуку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Батьки полоненого моряка Костишина розповіли про сина

Росіяни закидають українським морякам "порушення кордону". Міністерство закордонних справ назвало провокацію з буксиром порушенням норм Статуту ООН і Конвенції ООН з морського права і закликало міжнародне співтовариство до реакції.

Зараз ви читаєте новину «Полоненому моряку Мельничуку не дали поговорити з батьком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути