середа, 10 жовтня 2018 04:15

Поліція взялася за справу розкрадання грошей під час реконструкції Київського мосту

Автор: vinnitsa.info
  Вінницька поліція порушила справу про розкрадання грошей під час реконструкції Київського мосту
Вінницька поліція порушила справу про розкрадання грошей під час реконструкції Київського мосту

Вінницька поліція розслідує провадження про привласнення бюджетних коштів працівниками Департаменту капітального будівництва Вінницької міської ради.

Мова йде про ремонт Київського мосту, на який уже витрачено десятки мільйонів гривень. Слідство має версію, що через фірму-прокладку, за змовою підприємців та чиновників, виводилися бюджетні кошти, пише 20 хвилин.

Із судової ухвали від 19 вересня 2018 року відомо, що чиновники Департаменту капітального будівництва Вінницької міської ради змовилися з підприємством "МСУ-2", яке виконує ремонтні роботи, і заволоділи бюджетними коштами.

У документі не вказується конкретна сума завданих збитків. Ще 15 листопада 2016 року Департамент капітального будівництва міськради та ТОВ "МСУ-2", директором якого є Андрій Коротич, уклади договір на суму 56,5 мільйонів гривень на ремонт Київського мосту. Саме про частину грошей йде мова.

У суді слідчі просили та отримали дозвіл на всю документацію по реконструкції мосту: від проектів до актів прийняття робіт та оплату.

"Відомості про це кримінальне провадження були внесені в реєстр досудових розслідувань прокуратурою міста Вінниці. І вони передали розслідування в поліцію, в слідче управління. У ході слідства інформація, на підставі якої відкрито кримінальне провадження, перевіряється. На цьому етапі розслідування ми не можемо дати більш детальні коментарі", - говорить прес-офіцер поліції області Анна Олійник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: По усьому місту встановили прокат комфортних велобайків

Зараз реконструкція об'єкту на завершальній стадії. Під мостом роблять конуси.

"Ще залишилося зробити труби перильного огородження для маломобільних груп населення, пофарбувати перильне огородження, покрити тротуари епоксидною смолою, встановити додатковий колесо відбійник. Міст повністю здадуть в експлуатацію до кінця 2018 року", - говорить директор департаменту капітального будівництва міської ради Ігор Кравець.

Для того, аби не зупиняти роботи додатково були виділені гроші з місцевого бюджету, а коли прийшли кошти з держбюджету, ці 11 мільйонів були повернуті назад, у бюджет міста. Але вартість робіт не змінилася. Тоді вона складала 56,5 мільйона гривень.

Тоді постала потреба збільшувати вартість робіт ще на 28,2 мільйона гривень.

"Це була оплата за додаткові роботи, яких не було в першому проекті. Проектувальники не врахували, що під'їзди до мо почали міняти балки, то з'ясувалося, що не 80 треба поміняти, а більше сотні балок, - пояснює Кравець. - Ще не врахували в первісному проекті заміна ліхтарів. Ці додаткові роботи та вартість матеріалів перевіряли в держпідприємстві "Укрдержбудекспертиза": без їхнього експертного звіту, ми б не змогли оформити угоду з підрядником".

У звіті йдеться, що з урахуванням додаткових угод кошторисна вартість реконструкції мосту — 88,3 мільйона гривень. Тоді як фактично підрядник виконав роботи за 84,7 мільйона гривень.

Зараз ви читаєте новину «Поліція взялася за справу розкрадання грошей під час реконструкції Київського мосту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути