неділя, 28 серпня 2016 09:44

Поліція пригощала персиково-банановим тортом
5

Фестиваль-пікнік "Громадська кухня" провели 27 серпня у Музеї Михайла Коцюбинського у Вінниці. В ньому взяли участь громадські організації, спільноти та місцеве управління патрульної поліції.

"Ми будуємо громадянське суспільство, яке властиве всім європейцям. Тому у нас в місті розвивається багато громадських ініціатив. Саме їх вирішили зібрати у неофіційних умовах на пікніку. Маємо біля 30 учасників. У них є чудова можливість познайомитись ближче, розпочати партнерську діяльність. Назву "Кухня" тут використали не даремно. Хочемо приготувати тут нові ідеї для розвитку. Ну і заодно проявити свої кулінарні здібності. Зібралися різні люди від політиків до кавеенщиків, рокерів, байкерів та велосипедистів. Кожен з чимось своїм", - розповів кореспонденту Gazeta.ua співорганізатор свята Олександр Шемет.

Серед учасників представники патрульної поліції, які пригощають тістечками з малиною та ожиною і бананово-персиковим тортом.

"З восьми вечора до шостої години ранку готувала з мамою торт. Він із двох бісквітних коржів: звичайного і шоколадного. З бананами і персиками та масляним кремом. Зверху покрили темно-синьою мастикою та емблемою поліції, - ділиться інспектор Олена Федькова. – Зазвичай на приготування їжі часу мало. Під час патрулювання найчастіше заїжджаємо в їдальні та беремо комплексний обід. На перерву нам виділяється година, але часто використовуємо на обід півгодини. Ще двічі по 15 хвилин беремо на каву. Найулюбленіша їдальня – в нашому управлінні – ще з часів навчання. Не завжди туди виходить потрапити, бо треба вибирати щось у квадраті чергування. Куди заходимо повідомляємо командира роти. Якщо трапилась якась надзвичайна ситуація мусимо кинути їжу і їхати на виклик."

Біля столика Громадської організації "Твереза Вінниця" пригощають узваром.

- Готую із свіжих яблук та груш. Коли вони зваряться, до додаю суміш трав, імбир та лимону трохи. Трави мені дає знайомий травник. Виходить смачно, - розказує Віктор Долецький.

Поруч монах "Ордену Сонця" варить каву по-турецьки – на розпеченому піску.

"Готується тільки на піску, із цукром і на відкритому повітрі. В приміщенні це вже буде не та кава. Крім технології додаємо ще приправи різних народів. Імбир – з Ірану, часник – Емірати і Дагестан, кардамон – Близький Схід, сіль – європейська традиція, перець – чисто китайське ноу-хау. Таку каву з автомата не вип'єте", - пояснює Олександр Мельничук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Разом із учасниками велопробігу у вишиванках їхали патрульні

Відвудувачі підходять по черзі до столиків та пригощаються.

"Найбільше сподобався бограч – закарпатський борщ. Там квасоля, картопля. М'яса організатори не пошкудували і тому воно дуже наваристее і смачне. Дружина від кави по-турецьки із кардамоном у захваті. Не пила раніше такого. Дуже гарна атмосфера на святі. Все затишно і щиро. Багато цікавого. Тут різні люди і кожен хоче себе представити найкраще," – каже вінничанин Сергій Наталенко.

Для дітей було організовано галявини із настільними іграми та конструкторами. Майстер-класи із приготування їжі, стрільби з лука та лицарських боїв.

"Я попробувала робити вироби із харчової мастики – з цукрової пудри. Тепер як буду пекти торт вдома зможу прикрашати його квіточками. Інші солодощі пробувала. Дуже смачний грушевий пиріг. Тут вгощав чоловік, каже це його жінка спекла. Від поліції був добрий торт із персиком," – розповіла пенсіонерка Марія Мудренко.

Нагадаємо, 26 серпня у Вінниці встановили рекорд України по кількості вареників. Наліпили 2016 штук у честь 25-ї річниці Незалежності України.

Зараз ви читаєте новину «Поліція пригощала персиково-банановим тортом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути