понеділок, 26 лютого 2018 18:09

Показали, як українські танкісти тренуються за стандартами НАТО

Показали, як українські танкісти тренуються за стандартами НАТО
Тактичні навчання із застосуванням танкових підрозділів у боях проводять канадські інструктори

На Яворівському полігоні на Львівщині українські танкісти 14-ої окремої механізованої бригади опановують стандарти НАТО.

Тактичні навчання із застосуванням танкових підрозділів у боях проводять канадські інструктори, передає "Радіо "Свобода".

За словами українських бійців, досвід країн НАТО, особливо з тактики й топографії, знадобиться в зоні бойових дій на Донбасі.

"Особливість канадської армії в тому, що вони дбають про безпеку людей. У них все сконцентровано на тому, щоб забезпечити найбільшу охорону, щоб було менше втрат. Багато в чому є подібності в нашій тактиці і їхній, а відмінність у наступальних діях. Ми йдемо в бойову лінію, а вони певними стрибками переміщаються, працюють, як піхота, двійками, танки прикривають один одного", – розповів військовий інструктор, український військовослужбовець Віталій Голуб. Український офіцер дві ротації провів на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опублікували відео випробувань нового українського танка

Українські солдати і офіцери, які воювали на Донбасі тренуватимуться упродовж 55 днів. Це вже 11-та ротація 14-ої окремої механізованої бригади під час навчань на полігоні Львівщини.

Країни-НАТО проводять вишкіл українських бійців на Яворівському полігоні в рамках "Об'єднаної багатонаціональної тренувальної групи" від 2015 року. За весь час вишкіл за стандартами НАТО пройшли майже 7 тис. українських військовослужбовців.

Військовослужбовці-строковики танкового полку навчального центру ЗСУ "Десна" вчилися відбивати наступ противника.

Зараз ви читаєте новину «Показали, як українські танкісти тренуються за стандартами НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути