понеділок, 10 квітня 2017 01:03

Почали відмовлятися від сміттєвих баків

Автор: gazeta.ua
  5 років тому вінничанам роздали контейнери для сміття
5 років тому вінничанам роздали контейнери для сміття

У Вінниці 5 років тому кожному власнику будинку частини приватного сектору роздали контейнери для сміття. Бачки привезли безкоштовно. З того часу соціальний проект призупинили.

Про це повідомив Gazeta.ua виконуючий обов'язки директора комунального підприємства "Ековін" Петро Гриневич.

"Тоді ми охопили для початку тільки центральні вулиці Старого міста, П'ятничани, Немирівське шосе. Багато було задоволених. Бо до того часу люди в конкретний день виставляли у мішках відходи і йшли собі на роботу. Поки сміттєвоз приїде, сміття розволікали собаки, - каже Петро Гриневич. – Пізніше від тих контейнерів почали відмовлятись. Мовляв, вони ними не користуються, а самі знову почали виставляти сміття в мішках. Інші взагалі використовують бак для збору води. Їхня свідомість вражає. Через це призупинили це нововведення".

Закупили 650 коктейнерів. Із кожного члена сім'ї брали 7,22 грн на місяць. Вартість послуги не лякала. Більше боялися відповідальності за контейнер, який коштував на той час 350 грн.

До 2012 року у житловому секторі Вінниці люди виносили непотріб у мішках. Складали на узбіччі доріг. Звідти їх двічі на тиждень забирав сміттєвоз після п'ятої вечора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 2 тис. тонн сміття лежить на вулицях Львова

Збір сміття увійшло в 5 найгірших робіт, які пропонують українцям. У Гонконзі потрібно збирати сміття у під'їздах, підвалах, сміттєвих баках.

Оскільки Гонконг – це одна з найрозвиненіших країн у світі, часто працівники знаходять багато ексклюзивних речей: нові ключки для гольфу, комп'ютерні ігри, але нічого собі категорично не можна брати, за цим слідкують і можуть не заплатити.

Зараз ви читаєте новину «Почали відмовлятися від сміттєвих баків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути