середа, 09 березня 2016 15:35

"Побув вдома три місяці і знову повернувся в АТО" - у Полтаві попрощалися із загиблим бійцем
12

Фото: Денис Скриль

Сьогодні сотні полтавців в Свято-Успенському кафедральному соборі попрощались із бійцем 51-річним Андрієм Ярешком. Він загинув 5 березня під мінометним обстрілом в Авдіївці.

Люди провели бійця коридором пошани, стояли на колінах. Військові товариші попереду несли хрест та національний прапор.

"Андрій потрапив до першої мобілізації, побув вдома три місяці і знову повернувся до батальйону вже добровольцем. Був командиром взводу, - розповів Василь Гудзь, побратим. - Боявся, що його солдати потраплять до командира, який не буде їх берегти. В Авдіївці зайняли промзону, яка була в сірій зоні. Сєпари хотіли нас вибити, серйозно "утюжили" по квадратах із 120-тих мінометів. Після артобстрілу було затишшя і Андрій як командир першим вийшов із укриття. Не встиг відкрити двері як за 5 метрів вибухнула міна. Юру із Чернігова вбило на місці, а Андрія повезли до лікарні. Там в реанімобілі і помер, були сильно посічені ноги та осколок стирчав із голови. Поки вивозили Андрія, сєпари пішли у наступ. Ми їх добре накрили, атакуючи із трьох сторін. У них завдання - розпочати повномасштабну операцію, тому провокують. А ми ж сидим по укриттям та відповідаємо стрілецькою зброєю".

Для волонтерів та духовенства Андрій постійно проводив екскурсії по позиціям в АТО. Чоловіка поховали на Алеї героїв на міському кладовищі в Полтаві.

Зараз ви читаєте новину «"Побув вдома три місяці і знову повернувся в АТО" - у Полтаві попрощалися із загиблим бійцем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути