середа, 04 січня 2017 14:16

Півсотні лижників годину "висіли"на підйомнику

Півсотні лижників годину "висіли"на підйомнику
izki.ua

На горі Погар біля селища Славське Сколівського району Львівської області на канатній дорозі застрягли 52 лижники.

"О 13:15 3 січня на горі Погар через припинення електропостачання зупинилась канатно-крісельна дорога. На ній перебувало 52 туристи-лижники", – йдеться в повідомленні департаменту з питань цивільного захисту облдержадміністрації.

Рятувальники підключили аварійне живлення канатної дороги та о 14:20 туристів зняли з канатно-крісельної дороги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дорогою на весільну фотосесію молодята зірвалися з гори3

"Апаратура у нас справна. У вітряну і надто сніжну погоду датчики спрацьовують і блокують рух на витягу, - каже співвласник витягу Богдан Котлярчук. – Учора була сонячна хороша погода. Проблема у електромережі, яка у нас підключена від залізниці. Були перебої. Усім туристам ми повернули по 100 гривень за білет. Востаннє подібне траплялося два роки тому".

За словами працівників турбізнесу, традиційно в цьогоріч в топі у відпочивальників будуть засніжені Карпати, "тепла" Одеса і санаторії Закарпаття.

"Гірськолижники їдуть до Славського і "Буковелю". Всі пристойні варіанти з осудним співвідношенням "ціна — якість" вже давно розібрали. В цілому така поїздка, без витрат на катання, їжу і новорічний стіл обійдеться в 3,5—4 тисячі гривень на тиждень. Також популярними залишаються санаторії Закарпаття, але багато з них вже заброньовані до середини січня. Все ще можна знайти ліжко-місце за 400-700 гривень на добу з процедурами, але без харчування", — розповів виданню "Сегодня" директор Центру туристичної інформації Володимир Царук.

Зараз ви читаєте новину «Півсотні лижників годину "висіли"на підйомнику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути