пʼятниця, 12 серпня 2022 13:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Під час наступу на Харків окупанти заплутались у картах і рушили в протилежний бік

Під час наступу на Харків окупанти заплутались у картах і рушили в протилежний бік
У лютому російські загарбники йшли брати Харків, але заплутались у картах. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Колони російської армії, які в лютому йшли захоплювати Харків, заплуталися в топографії та поїхали в протилежний від обласного центру бік.

Їх розбили 92-га і 93-тя бригади Сухопутних військ Збройних сил України, розказав 11 серпня голова прикордонної Дергачівської громади В'ячеслав Задоренко, передає Gazeta.ua.

"О 6:00 24 лютого ЗСУ пішли назустріч ворогу, зав'язався бій біля Козачої Лопані. Українські захисники розбили першу колону загарбників і відійшли до міста Дергачі. Російські війська перегрупувалися і 25 лютого колоною рушили на Харків. Але вони плуталися в картах. Поїхали в населений пункт Безруки, це не доїжджаючи до Дергачів. Звідти через луки намагалися вийти на околиці нашого міста", – сказав він.

У луках росіян почали розбивати. Ворог знову переплутав маршрут і повернув не ліворуч, а праворуч.

"Пішли вони в бік Золочівської громади, тобто в протилежний від Харкова. Піднялися на пагорб, який місцеві називають "бугайкою". Там було до сотні одиниць техніки, включно з танками, "Градами", установками залпового вогню. Уже нагорі наші війська розгатили цю колону", – зазначив Задоренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коригував удари по Харкову: поліцейський виявився "законсервованим" агентом ФСБ

Залишки колони розділилися: частина рушила на Карасівку Золочівської громади, а частина – на Соснівку в сторону села Ветеринарного Дергачівської громади, де відбулися тяжкі бої. Обстріл Дергачівської громади росіяни почали з "Градів". Ударів завдавали по критичній інфраструктурі, газопроводах, електропідстанціях, мостових перекриттях через річки. В громаді одночасно зникли світло, зв'язок і газ.

"Перед повномасштабним вторгненням 92-га бригада базувалася в місті Дергачі. Вона зустріла ворога в напрямку Козачої Лопані. А 93-тя бригада підтягувалася в напрямку Золочівської громади. Ці дві легендарні бригади розбили ворога й не дали йому зайти в місто. Але ворог окупував частину території громади", – додав голова громади.

На лінії зіткнення досі тривають бойові дії. На Харківському напрямку ворог завдавав учора авіаційних ударів по позиціях захисників України. Росіяни намагалися йти в наступ у районі Уд, Петрівки та Гусарівки. Але під вогнем ЗСУ зазнали великих втрат та мусили тікати.

Зараз ви читаєте новину «Під час наступу на Харків окупанти заплутались у картах і рушили в протилежний бік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути