Ексклюзиви
пʼятниця, 03 квітня 2015 11:55

Петро Порошенко вручив орден Богдана Хмельницького пораненому в зоні АТО тернополянину

Петро Порошенко вручив орден Богдана Хмельницького пораненому в зоні АТО тернополянину

Президент України Петро Порошенко вручив орден Богдана Хмельницького 3-го ступеня пораненому в зоні АТО артилеристу Дмитру Мерзлікіну.Порошенко відвідав бійця під час поїздки в Тернопільську область, – повідомили у прес-службі ТОДА.

"Глава держави навідався до домівки офіцера та особисто нагородив його орденом Богдана Хмельницького за мужність і високий професіоналізм у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі", – йдеться у повідомленні.

Капітан Дмитро Мерзлікін з 2005 року проходив військову службу в артилерійській бригаді у Тернополі. У 2013-му, після розформування військової частини, продовжив службу на Львівщині. Звідти у червні 2014 року вирушив у зону проведення АТО.

Мерзлікін отримав важкі поранення під Зеленопіллям Луганської області. У ніч на 11 липня він у складі підрозділу батальйонно-тактичної групи, прикриваючи державний кордон України, потрапив під вогонь реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град" з боку Російської Федерації.

Був госпіталізований, переніс близько сорока операцій. Попри те, що військовий й до цього часу пересувається на милицях, його не списали із лав Збройних сил в запас, а перевели служити в Тернопільський обласний військовий комісаріат на посаду старшого офіцера відділу обліково-мобілізаційної роботи.

Зараз ви читаєте новину «Петро Порошенко вручив орден Богдана Хмельницького пораненому в зоні АТО тернополянину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути