Ексклюзиви
пʼятниця, 14 червня 2019 17:22

"Перемир'я із Росією нічого не варте" - показали інсталяцію боїв у Луганському аеропорту
22

Школярі подарували львівським десантникам інсталяцію бою за Луганський аеропорт
Фото: Валерій Шмаков
Школярі подарували львівським десантникам інсталяцію бою за Луганський аеропорт
Школярі подарували львівським десантникам інсталяцію бою за Луганський аеропорт
Школярі подарували львівським десантникам інсталяцію бою за Луганський аеропорт
Школярі подарували львівським десантникам інсталяцію бою за Луганський аеропорт

Школярі Львівського художнього ліцею подарували десантникам 80-ї окремої десантно-штурмової бригади інсталяцію бою за Луганський аеропорт. Її учні 8-10 класів готували майже місяць.

"Ідея зробити таку інсталяцію зародилась ще 2 місяці тому. До того ми уже робили інсталяції з Майдану та із Донецького аеропорту. Вирішили, що потрібно зробити ще й Луганський, і подарувати 80-й окремій десантно-штурмовій бригаді. Інсталяцію зберігатимуть у Кімнаті бойової слави, - каже волонтер, психолог Світлана Булка. - Почали її робити десь у середині травня. Використовували матеріали, які купували за власний рахунок. Консультувались із військовими, які були там. Намагались відтворити за фотографіями, які вони привезли із собою".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Були і 200-ті, і 300-ті. Але наші хлопці почуваються впевнено" – із ООС повернулися 200 десантників

"Інсталяцію діти виконали максимально точно, - каже підполковник Володимир Любавін. Служить у ЗСУ із 1997-го. - Був у Луганському аеропорту під час запеклих боїв 2014-го. Вразила відданість українських військовослужбовців своїй справі. Місяцями вони стояли на посту, виконували обов'язки під пекельним сонцем у стані перевтоми, у моменти, коли навіть їжі було мало. Найбільшим страхом там була смерть підлеглих. Коли помирає твій солдат. - велика біда. На мій погляд, зараз в ООС немає напруги, яка була тоді. Але не можна розслаблятись із таким сусідом, як Російська Федерація. Бо будь-яке перемир'я із ними не варте нічого. Воно завжди переростає у наступальну операцію. Але ми переможемо. Ми завжди перемагаємо".

Під час презентації командир 80-ї окремої десантно-штурмової бригади полковник Володимир Шворак подякував ліцеїстам і нагородив їх дипломами та пам'ятними грамотами.

Військові Королівської бригади поблизу міста Мар'їнка на Донеччині нещодавно просунутися вперед більш, ніж на кілометр. Армійці закріпилися на нових позиціях впритул до Донецька. Тепер до окупованого обласного центру та смт Олександрівка якихось 100-250 м. На звільненій українській землі побував кореспондент Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «"Перемир'я із Росією нічого не варте" - показали інсталяцію боїв у Луганському аеропорту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути