понеділок, 24 квітня 2017 12:19

Пенсіонери принесли труну під міську раду
12

Протест пенсіонерів у Вінниці
Фото: Вінниця.info
Протест пенсіонерів у Вінниці
Протест пенсіонерів у Вінниці
Протест пенсіонерів у Вінниці
Протест пенсіонерів у Вінниці

24 квітня у Вінниці відбулася акція протесту пенсіонерів. Вони пройшли з труною центральною вулицею до міської ради. Цим показують, що їм загрожує голодна смерть. Хочуть привернути увагу до низьких пенсій та високих цін.

"Ми вимагаємо від влади гідної пенсії. Щоб можна було жити, а не існувати. Щоб можна було комунальні оплатити. Спробували б вони жити на нашу пенсію і нашу зарплату. Я хочу достойно жити. Як живе наш президент, прем'єр. Мені цікаво, як Насіров у 38 років став мільярдером. "Відмазався" від суду і отримав посаду замість в′язниці", - прокоментував сайту "Вінниця.info" учасник акції.

Перед початком ходи до пенсіонерів підійшли молоді хлопці і почали звинувачувати організатора Віктора Маліновського у зв'язках з Кремлем. Дійство назвали проплаченим. Іншим куратором маршу був колишній депутат-комуніст Іван Бондарчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди штурмували сесію міськради

Учасники несли сорочки - "останні сорочки, які змушує зняти влада". На плакатах заклики "Пільги ми не просили, ми їх заслужили", "Карою за громадську пасивність є голодна смерть", "Євроцінам - європенсії".

8 квітня 2016 року більше 300 жителів мікрорайону "Академічний", "Сабарова" та ще 8-ми житлових масивів вимагали мерію відмовитись від облаштування 9-го міського кладовища.

О 08:15 годині ранку перед входом до міськради підносять штучні квіти, надгробні вінки та кошики. Двоє чоловіків встановлюють два надмогильні хрести. Жінки і діти розгортають яскраві плакати із надписами "Ми не хочемо жити на кладовищі!", "Ні похоронному бізнесу під моїми вікнами", "Яка влада, такі й плани".

Зараз ви читаєте новину «Пенсіонери принесли труну під міську раду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути