пʼятниця, 02 вересня 2022 12:40

Пенсійне посвідчення тепер доступне у "Дії" – як зробити

Пенсійне посвідчення тепер доступне у "Дії" – як зробити
У застосунку "Дія" відтепер доступне пенсійне посвідчення. Фото: t.me/zedigital

У застосунку "Дія" відтепер доступне пенсійне посвідчення.

Можна згенерувати електронні посвідчення за віком, а також спеціальні, видані через інвалідність, втрату годувальника та з інших причин, повідомив у Telegram міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дозвіл на виїзд дітей за кордон через "Дію" - коли послуга буде доступною

Тепер можна не носити з собою пластикову картку. Користуватися цифровим документом можна, як звичним. Наприклад, для проїзду в громадському транспорті чи отримання знижки в аптеках.

"Ви також можете перевірити чи поділитися пенсійним за допомогою QR-коду. Що важливо, в "Дії" відображатимуться пенсійні, видані після 2014 року. Зараз в Україні ними користуються 6,3 млн громадян. А от книжечку старого зразка необхідно замінити в Пенсійному фонді", – наголосив Федоров.

При цьому пенсійне посвідчення, видане за віком, з'явиться в застосунку автоматично. А спеціальне необхідно підтягнути самостійно.

На порталі "Дія" додали автоматичну реєстрацію товариства з обмеженою відповідальністю. Тепер відкрити власне підприємство можна за 2 секунди, повідомляє Мінцифри.

Міністерство цифрової трансформації запускає нову послугу "єВідрядження". Вона буде доступна на порталі "Дія". Підприємці зможуть виїхати за кордон у робоче відрядження до семи днів.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що в рамках нового релізу "Дії" планують випустити до 10 цифрових продуктів. Мінцифри також працює над можливістю придбання через "Дію" військових облігацій.

Зараз ви читаєте новину «Пенсійне посвідчення тепер доступне у "Дії" – як зробити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути