Ексклюзиви
пʼятниця, 30 березня 2018 07:29

Паводок у Дніпрі: авто почали плавати, у квартирах цвіль

Різка зміна погоди додала клопоту комунальникам у Дніпрі. Разом з рятувальниками співробітники комунальних служб відкачують воду з підвалів багатоповерхівок і приватних дворів, розташованих у низинах.

29 березня, від підтоплень в Дніпрі і області постраждало 15 вулиць, при цьому піднявся також рівень ґрунтових вод. В обласному центрі найбільше дісталося жителям Амур-Нижньодніпровського району.

В цілому з 8-ми вулиць працівники Головного управління ДСНС в Дніпропетровській області відкачали близько 8 тис. куб. м води, яка заливає приватні будинки, збираючись в підвальних приміщеннях, а також двори житлового сектора на вулицях Заводській і Петрозаводській. Велика вода прийшла до місцевих жителів через те, що там просто немає дренажної системи і зливової каналізації, пише "Сегодня".

Автор: dp.informator.ua
  Сезонні підтоплення в Дніпрі
Сезонні підтоплення в Дніпрі

Загострилася ситуація і в 12-поверховому будинку в районі 12-го кварталу. Мешканці скаржаться на постійну сирість в квартирах, цвіль на стінах і неприємний запах. Крім того, їх лякає можливий обвал будівлі через часте підмивання грунту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Негода відправила дітей міста-мільйонника на дострокові канікули

У своїй роботі рятувальники і комунальники використовують спецтехніку.

Автор: dp.informator.ua
  Мешканці скаржаться на постійну сирість в квартирах, цвіль на стінах і неприємний запах.
Мешканці скаржаться на постійну сирість в квартирах, цвіль на стінах і неприємний запах.

"Для ліквідації підтоплення по цих вулицях були прокладені рукавні лінії, і за допомогою мотопомпи Honda WT-40X проводиться відкачка води до каналізаційної мережі міста", - повідомили в Головному управління ГСЧС України в Дніпропетровській області.

Від паводків страждають не тільки окремі райони міста, але також дороги і шосе, проїхати по яких через повінь виявилося важко. Величезна калюжа утворилася на в'їзді в місто, через що водії знижують швидкість і їдуть дуже обережно, адже невідомо, чи є під водою на дорозі ями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чиновники пояснили, чому сніг вивозять на сміттєзвалище

Радник голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Юрій Голик повідомив, що на капітальний ремонт комунальних доріг області (доріг у населених пунктах) в поточному році виділили, згідно з бюджетом регіону, 1 мільярд гривень.

"Це рекордна сума за всі попередні роки", - заявив Голик. 2017-го ці витрати становили 600 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Паводок у Дніпрі: авто почали плавати, у квартирах цвіль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути