середа, 21 березня 2018 12:01

Папа Римський ввів санкції проти тернопільських монахів

Папа Римський ввів санкції проти тернопільських монахів
Монахи займались екзорцизмом. Фото:www.rakhivnews.in.ua

Папа Римський Франциск вирішив вилучити з монашого стану отця Планчака та інших 8 монахів з Тернопільщини.

Святіший отець Франциск затвердив декрети архиєпископа Василія (Семенюка) про позбавлення монашого стану дев'яти монахів, пише ZIK.

Йдеться про ієромонаха Антонія-Григорія (Романа Планчака), ієромонаха Андрія (Миколу Костевського), Андрія (Миколу Костевського), брата Макарія (Миколу Кошарського), брата Йоана (Михайла Ратича), брата Вартоломея (Андрія Зубрицького), брата Якова (Дмитра Сасіна), брата Пантелеймона (Івана Василика), брата Мар'яна (Муховського), брата Миколу (Хахулу).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Випадково виявили давні підземні ходи монахів

Всі вони є колишніми членами монастиря Святого Теодора Студита в селі Колодіївка Тернопільської області. Монахи проводили обряди екзорцизму без спеціального дозволу.

"Ці монахи підтримували поширення "об'явлення" про те, що одна із сестер начебто чула голос Бога Отця, Бога Сина, Бога Духа Святого, Пресвятої Богородиці та окремих святих. Деякі "послання" записував о. Антоній Григорій Планчак. Священик підтверджував їхню вірогідність і походження від Бога, не маючи на це повноважень", - заявили у Синоді УГКЦ.

Після цього відбулася реорганізація монастиря у Колодіївці. Частина монахів не прийняла зауважень церковної влади і відмовилася її слухати. Вони поселилися у селі Посіч Івано-Франківської області. Рішення святішого отця про позбавлення монашого сану є остаточним і не може бути оскаржене.

Згідно із затвердженими декретами, позбавлені монашого стану не мають права носити монаший одяг, втрачають усі права і позбавляються усіх обов'язків, які випливають зі складання монаших обітів, та не можуть більше називати себе монахами.
Згідно із нормами церковного права, отець Планчак і отець Костевський не мають права священнодіяти.

Папа Римський Франциск з нагоди Всесвітнього дня миру, який відзначається 1 січня, закликав у новому році приймати більше біженців, які ризикують життям в тривалих і небезпечних подорожах, щоб знайти мир.

Зараз ви читаєте новину «Папа Римський ввів санкції проти тернопільських монахів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути