Ексклюзиви
вівторок, 14 травня 2013 20:45

Оновлювати вінницький парк почнуть із ремонту туалету та створення табору для дітей

Оновлювати вінницький парк почнуть із ремонту туалету та створення табору для дітей
Фото: races.org.ua

14 травня у Вінницькій міській раді відбулась презентація концепції розвитку парку Дружби Народів. Крім представників департаменту архітектури та благодійної організації "Подільська громада", були присутні гості із Швейцарії Сабіна Шейнг та Рафаель Бігау. Вони очолюють квартальні комітети у Цюріху.

"Два роки назад до нас звернулись із "Подільської громади" з тим, що ми не ефективно використовуємо парк. Він має важливе місце для вінничан, які живуть поруч. Підтримку почали шукати у швейцарців. Ми там були у гостях минулого року. Вони на відмінно покращують благоустрій Цюріха й заохочують до цього громадян. Швейцарці порадили нам розмовляти з людьми, які відвідують парк, щоб зрозуміти чого вони хочуть і як це зробити. Можна поставити волонтерів, які даватимуть заповнити анкети або робити онлайн опитування", - заявив голова департаменту архітектури та будівництва Максим Мартинюк.

Сабіна Шейнг назвала Вінницю "просунутим місцем".

"Тут великий простір для свободи вінничан. Зроблю все, щоб парк став окрасою міста. Ми навіть із дітьми у Цюріху складали модель майбутнього парку. Головне, щоб парк могли відвідувати люди різних вікових категорій", - сказала жінка.

Директор благодійного фонду "Подільська громада" Андрій Дручинський створив план оновленого парку й представив його.

"В першу чергу займемось туалетом. Він не працює. Ліс варто прорідити, Вишенське озеро почистити, буде декілька кафешок сімейного типу. Для великих подій будуватимемо сцени, одна з накриттям точно буде. Варто зробити площадку для вигулу з собаками та стежку здоров'я. Переформуємо парковку, щоб люди більше звертали увагу на парк, будуть велосипедні доріжки. Взимку зробимо трасу для лиж, санчат, дві ковзанки. Створимо дендопарк та клуб любителів птахів. Маємо намір створити денний табір для дітей. Батьки зможуть залишати діток, де вони малюватимуть й гратимуться. Це буде платно. Вінничан прошу приходити й допомагати. Ремонтуйте лавочки, косіть траву, прибирайте сміття після себе. За п'ять років матимемо чудовий парк", - зазначив Дручинський.

Вінничани хочуть оновити парк Дружби Народів квітами та танцями.

"Особисто я хочу, щоб була оранжерея. Це принесе задоволення та дохід. Непогано зробити й танцювальну площадку. Зараз вхід на дискотеку від тридцяти гривень. Має бути місце для купання з дітьми та корпоративного відпочинку. Приведу сотню студентів й допоможемо. Треба скинутись грішми й почистити хоч озеро", - сказала викладач педагогічного університету Тетяна Дабіжук.

Зараз ви читаєте новину «Оновлювати вінницький парк почнуть із ремонту туалету та створення табору для дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути