пʼятниця, 08 квітня 2022 07:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти зосередили зусилля на захопленні Маріуполя та блокаді Харкова

Окупанти зосередили зусилля на захопленні Маріуполя та блокаді Харкова
Основні зусилля окупанти зосереджують на захопленні Маріуполя та прориві оборони на Донецькому напрямку. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські окупанти продовжують блокувати місто Харків.

Для недопущення просування наших військ на Харківському напрямку загарбники ставлять мінно-вибухові загородження, повідомив 8 квітня Генеральний штаб Збройних сил України.

"У тимчасово захопленому місті Ізюм представники так званої ДНР виконують функції місцевої "поліції", здійснюють незаконну перевірку документів, обшуки людей та приміщень місцевого населення. Підрозділи ворожих військ зосереджують зусилля на взятті під контроль населених пунктів Попасна, Рубіжне та встановленні контролю над містом Маріуполь. Продовжують ведення штурмових дій на більшості напрямків", - ідеться в повідомленні.

Ворог не перестає завдавати авіаційних ударів та вести обстріли цивільної інфраструктури, зокрема, із застосуванням реактивних систем залпового вогню. Таку діяльність зафіксували поблизу населених пунктів Кремінна, Сіверськодонецьк, Новотошківське, Попасна, Новозванівка, Суха Балка, Новоселівка Друга, Степне, Троїцьке, Новобахмутівка, Мар'їнка та Солодке.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові РФ залишили аеродром у Білорусі, з якого завдавали ударів по Україні

На Луганщині в районах Рубіжного, Попасної, Нижнього, Новотошківського, Золотого та Борівського окупанти безуспішно намагалися здійснювати штурмові дії.

На території Донецької та Луганської областей за минулу добу відбили сім атак ворога, знищили чотири танки, дві артилерійські системи, 10 одиниць броньованої та 11 - автомобільної техніки противника.

Українська авіація продовжує завдавати ударів по місцях скупчення військ РФ.

На Харківщині основна увага окупантів приділена відновленню ділянок залізниці з міста Куп'янськ до Харкова, Ізюма та Сватового. Для цього залучили підрозділи залізничних військ 38-ї окремої залізничної бригади Західного військового округу з російського Ярославля.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти зосередили зусилля на захопленні Маріуполя та блокаді Харкова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути