середа, 21 січня 2015 14:29

Окупанти змінили умови отримання російського громадянства у Криму

Окупанти змінили умови отримання російського громадянства у Криму

З першого січня на території окупованого Криму введені нові правила оформлення паспорта громадянина Російської Федерації. Особи, які не встигли отримати документ до 2015 року безкоштовно, платитимуть за російське громадянство. Про це кореспонденту Gazeta.ua стало відомо з власних джерел.

Відтепер українцям доведеться самостійно платити за переклад необхідних документів — паспорта, свідоцтва про народження та інших. Кожен переклад повинен мати нотаріальне затвердження.

"Звичайно, це не безкоштовно. Щоб отримати російський паспорт, потрібно надати документи російською мовою, а їх переклад і штамп у нотаріуса стоять грошей. Приблизно, 300 рублів, ще стільки ж держмито. Всього — 600 рублів (приблизно 145 гривень)", - розповіла 35-річна кримчанка Тетяна Личман.

При цьому жителі Севастополя скаржаться на різницю вартості послуги у різних конторах.

"У одному бюро сказали, що перекладів дуже багато і треба почекати. Їх зроблять через 3-4 дні. У третій державній нотаріальній конторі документи приймають вже на травень", - додала жінка.

Нагадаємо, що раніше російська влада заявила про обмеження проживання на півострові без наявності паспорта РФ. Після закінчення перехідного періоду кримчани, які не встигли отримати документ, зможуть законно перебувати на території АРК лише 90 днів. Кримська правозахисниця Ольга Скрипник вважає таке рішення абсурдним.

"А що робитимуть з людьми, які не погодилися стати росіянами? Які застосують до них норми? Не здивуюся, якщо мова йтиме про їх видворення", - зазначила вона.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти змінили умови отримання російського громадянства у Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути