четвер, 05 травня 2022 09:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти відступають з двох напрямків на півдні України: фото "залишеного"
7

Російські окупанти під натиском Збройних сил України частково відступають із зайнятих територій Миколаївщини та Херсонщини.

Під час відходу вони нещадно обстрілюють села, повідомило оперативне командування "Південь" у Facebook вранці 5 травня.

"На півночі Херсонщини й Миколаївщини ворог вкриває вогнем села, які полишив, відступивши. Не шкодуючи місцевих жителів, вражаючи та руйнуючи вщент приватні домоволодіння. Одна жінка загинула, щонайменше шість мирних жителів отримали ушкодження. Остаточні втрати уточнюються", - ідеться в повідомленні.

Фото: t.me/Nazars_look

У командування зауважили, що на Миколаївському та Херсонському напрямках противник продовжує ведення бойових дій та інженерне облаштування зайнятих позицій.

"Активних наступальних дій, щоб просунутися в бік Миколаєва не було, але протягом доби здійснили кілька обстрілів з реактивних систем залпового вогню "Смерч".

Миколаїв нещадно обстрілюють забороненими касетними снарядами. Ворог б'є по житлових та промислових кварталах. Як наслідок – влучання у газові комунікації, електропідстанцію, об'єкти промисловості та приватні будинки. Пізно ввечері вдарили ще й в район зоопарку, нанесено суттєве ураження одній зі шкіл. Інформація про постраждалих уточнюється", - додали у зведенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мер Миколаєва про плани РФ: ми готуємося до повномасштабного вторгнення

Упродовж 4 травня сили оборони півдня України уразили близько 130 цілей противника. Це забезпечило знищення 50 окупантів та 1️1 одиниць їхньої техніки:

"Це дві самохідні гаубиці "Мста-С", п'ять броньованої та три одиниці автомобільної техніки, один БПЛА".

Увечері 4 травня у Миколаєві вдруге за добу пролунали вибухи. До цього вдень у місті вже чули вибух. Над Миколаєвом було видно дим. Свідки стверджували, що удар був дуже сильний. Причини вибуху та його наслідки офіційно поки що не прокоментували.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти відступають з двох напрямків на півдні України: фото "залишеного"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути