Ексклюзиви
вівторок, 12 квітня 2022 09:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти ловлять чоловіків призовного віку на Запоріжжі. Залякують поліцейських

Окупанти ловлять чоловіків призовного віку на Запоріжжі. Залякують поліцейських
На тимчасово зайнятих територіях Запоріжжя окупанти намагаються тиснути на людей психологічно. ФОТО: zp.vgorode.ua

Окупанти розміщують живу силу й техніку серед житлових масивів та в центральних районах захоплених міст і сіл Запорізької області. Подекуди ведуть бої в цивільному одязі.

Російські загарбники намагаються психологічно тиснути на жителів регіону. Розповсюджують інформацію, в якій пояснюють, чому почали так звану "спеціальну воєнну операцію" та пропонують українцям соціальні виплати, повідомляється в офіційному телеграм-каналі Запорізької обласної військової адміністрації.

"На тимчасово зайнятих росіянами територіях діють мобільні патрулі та пости з мобілізованих мешканців тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей. Окрім того, окупанти проводять рейди комунальними закладами для виявлення чоловіків призовного віку та примусово відправляють їх до військкоматів. З українських поліцейських, через залякування та тиск на їхніх близьких, окупанти створюють загони так званої "народної міліції", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Запоріжжі ЗСУ знищили рашистів, ворожі танки та бойові машини

У Мелітопольському районі окупанти проводять обшуки в помешканнях - шукають зброю, документи, запаси харчів. Намагаються отримати інформацію про воїнів АТО/ООС, військовослужбовців ЗСУ, працівників правоохоронних органів України.

"Складна ситуація в Енергодарі. Окупаційна влада міста, створена зі зрадників та російських окупантів, використовує ті самі методи тиску та репресій по відношенню до мирного населення, які вже застосовували на території Донбасу у 2014-2015 роках. Окупанти намагаються повністю ізолювати Енергодар, запровадити в ньому свої порядки", - додали в ОВА.

Втрати особового складу окупантів на ранок 12 квітня орієнтовно становлять 19,6 тис. осіб. Остаточні дані уточнюють, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

"Підрахунок ускладнюється високою інтенсивністю бойових дій", - пояснило командування.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти ловлять чоловіків призовного віку на Запоріжжі. Залякують поліцейських». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути