середа, 23 березня 2022 07:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти хочуть піти на Запоріжжя. Їх стримують - Генштаб

Окупанти хочуть піти на Запоріжжя. Їх стримують - Генштаб
Окупанти пробують просунутися углиб України, але їх нищать ЗСУ. Колони з розбитою технікою агресора нині можна побачити практично у кожній області країни. ФОТО: Генштаб

Збройні сили України тримають кругову оборону Маріуполя. Стримують загарбників, які хочуть просунутися у напрямку Кривого Рога.

ЗСУ стримують спроби ворога відновити наступ на Слов'янськ та піти на місто Лозова Харківської області й Запоріжжя, повідомляється у ранковому зведенні Генерального штабу.

"На Північно-Східному напрямку продовжується ведення оборонної операції у визначеній операційній зоні. Основні зусилля зосереджені на прикритті державного кордону, стримуванні наступу противника у районі населеного пункту Малин. На Сіверщині угруповання військ утримує оборону Чернігова та стримує просування противника на Київ", - повідомили у Генштабі.

Продовжується оборона Миколаєва та області. Також ЗСУ захищають морські порти у Чорноморській операційній зоні, йдеться у дописі.

"Угруповання Повітряних сил ЗСУ здійснює відбиття зосереджених ракетно-авіаційних ударів та повітряного нападу противника, протиповітряне прикриття важливих об'єктів України та угруповань військ. За попередню добу було уражено понад 17 повітряних цілей ворога - 6 літаків, 5 БПЛА, 1 вертоліт та 5 крилатих ракет", - зауважується у зведенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війна в Україні змінює світовий лад, але не за планом Путіна

Повітряні сили минулої доби успішно відпрацювали і по живій силі противника. Збивали крилаті ракети.

Генштаб Збройних сил України у фейсбуці детально пояснив, чому не можна публічно викладати фотографії військових об'єктів, говорити чи писати про постачання техніки тощо. Пояснення складається із шести пунктів, які зрозумілі кожному.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти хочуть піти на Запоріжжя. Їх стримують - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути