середа, 11 січня 2023 10:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Окреме звільнення Кінбурнської коси "недоцільне" – Єрін розповів про ризики

Окреме звільнення Кінбурнської коси "недоцільне" – Єрін розповів про ризики
Кінбурнська коса більше перебуває під контролем окупаційних військ. Фото: розміщене на tsn.ua

Питання контролю над Кінбурнською косою вирішиться під час повного звільнення Херсонської області.

Окреме звільнення Кінбурнської коси не є доцільним. Про це заявив керівник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Євген Єрін в телемарафоні "Єдині новини", передає Gazeta.ua.

"Хочу пояснити всім, що звільнення й острова (на Херсонщині. – Gazeta.ua), і Кінбурнської коси можливе лише під час загального звільнення наших територій. Окреме звільнення Кінбурнської коси не є зовсім доцільним, тому що там відкрита місцевість. І вогневе ураження з боку противника може нанести більше шкоди, ніж ми отримаємо переваг під час звільнення даної території", – сказав Єрін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бої за Кінбурнську косу: нардеп-"кіборг" розповів деталі

Він розповів, що Кінбурнська коса більше перебуває під контролем окупаційних військ. Натомість постійного контролю однієї зі сторін над островами на Херсонщині немає.

"Постійного контролю над цими островами немає, проте вогневий контроль за ситуацією на цих островах з боку Сил оборони триває. Кінбурнську косу більше контролює противник", – сказав Єрін.

За його словами, завдяки вогневому контролю ЗСУ росіяни не мають змоги зосереджувати велику кількість військ на Кінбурнській косі.

"Казати про якийсь певний контроль з боку окупантів можна, але сказати, що це якийсь великий контроль – ні" – додав Єрін.

На Кінбурнській косі, що в Миколаївській області ситуація складна, там тривають бойові дії. Ускладнюють становище погодні умови, розповіла в ефірі національного телемарафону керівниця пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

Щоб повністю звільнити Миколаївську область від окупантів, Збройним силам України залишилося деокупувати три населені пункти на Кінбурнській косі.

Зараз ви читаєте новину «Окреме звільнення Кінбурнської коси "недоцільне" – Єрін розповів про ризики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути