середа, 22 червня 2016 11:02

"Огидна назва. Ніяк не можу запам'ятати" - в Горішніх Плавнях не можуть змиритися з перейменуванням
5

Жителі Горішніх Плавнів на Полтавщині і досі сподіваються на скасування нової назви. Скаржаться, що не можуть її навіть запам'ятати. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіли городяни під час опитування "Що думаєте про перейменування міста?".

"Прекрасно розумію, що по-нашому не буде. Комсомольськ не залишать. Тому варто вказати інший свій варіант. Святомиколаївськ - дуже навіть підходить. Принаймні, не болото. Хоча можна було назвати, наприклад, Залізнорудськ. Це ближче до життя промислового міста. Він у нас годує ледь не всю Україну. Полтавський ГОК не зупинявся ні на хвилину", - сказала 65-річна Галина Некіферова, пенсіонерка.

Автор: Анна ЛАКИЗА
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не хочемо, щоб вся Україна вважала нас хто-знає ким" – в Горішніх Плавнях найбільші зарплати в регіоні

"Я народився в Комсомольську і хочу в ньому жити. Хто-знає, чому обрали Горішні Плавні. Недалеко також було село Іскра. Краще б так перейменували місто. Люди в нас не змиряться. Будуть протестувати. Місто гарне. Але молоді нічого тут робити. Багато п'янства, наркотиків. Роботи немає. На ГОК важко потрапити. Я кілька разів намагався, збирав документи. Хіба вантажником кудись чи на швейну фабрику", - розповів Денис Князєв, 23 роки, безробітний.

Автор: Анна ЛАКИЗА
 

"З одного боку, Горішні Плавні - абсурд. Але з іншого, це трохи попустило б пихатість наших городян. Бо всі вважають місто багатим. І часто нас не обходять проблеми країни. Хай би Плавні побули років з два. А потім все одно назву треба повернути", - розказав 61-річний Олег Рябо, скульптор.

Автор: Анна ЛАКИЗА
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Горішні Плавні - історична назва, яка повертає народу чудове напівзабуте слово" - Юрій Шевчук

"Тільки мороки з документацією буде. Краще б дорогами зайнялися. А їм децентралізація. Горішні Плавні - огидна назва. Гірше не придумаєш. Не можу ніяк запам'ятати. Гаразд, вулиці міняти. А місто - не треба", - сказала 35-річна Наталія Щипець, продавщиця.

Автор: Анна ЛАКИЗА
 

"Місто будували комсомольці, комуністи. Тому ніяк не можна перейменовувати. Нова назва - видумка верхів. Вже краще б Дніпро було", - розповів Василь Кольвах, 74 роки, пенсіонер.

Автор: Анна ЛАКИЗА
 

725 городян взяли участь у громадському слуханні в Горішніх Плавнях на Полтавщині. Розглядали власні варіанти нової назви міста. 492 голоси віддали за Святомиколаївськ. Найменше проголосувало за Горішні Плавні - 22 людини.

Нагадаємо, Горішні Плавні можуть зникнути з мапи України.

Зараз ви читаєте новину «"Огидна назва. Ніяк не можу запам'ятати" - в Горішніх Плавнях не можуть змиритися з перейменуванням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути