вівторок, 06 вересня 2016 14:09

Облрада продає будинок у центрі міста за 20 млн. грн

Облрада продає будинок у центрі міста за 20 млн. грн

Вінницька обласна рада шукає нового власника для однієї із адміністративних будівель, що є в комунальній власності. Приміщення знаходиться у обласному центрі на перехресті вулиць Соборна і Театральна. Має три поверхи і загальну площу 2400 м. кв. У 2001 році його передали в оренду на 30 років. Орендар розпочав ремонт, але до цього часу не завершив. Просить продати йому споруду за 20 млн. грн, аби міг взяти кредит на завершення робіт.

"Мені довго не вдавалося виселити фірми, які були у будинку. Зараз вивели будинок із аварійного стану, вставили вікна і накрили дахом. За три місяці можемо довести до путя фасад, але для цього потрібні кошти. Хочемо взяти кредит. За рік-півтора зможемо зробити бізнесово-торгівельний центр з готелем і кафе", - розповідає кореспонденту Gazeta.ua орендар, директор фірми "Оспром" Олександр Семенков. Займається виробництвом лако-фарбових виробів.

Влада і громадськість засуджує підприємця за те, що будинок в центрі міста вже тривалий час стоїть обгороджений будівельним парканом. Начальник управління комунальної власності Василь Федоришин звинувачує у відсутності документальної звітності по ходу робіт в будинку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Орендар виганяв людей зі ставу рушницею

"Орендар не дотримується договору оренди, за яким повинен був зробити ремонт за п'ять років. Зараз він сплачує орендну плату 57 тисяч гривень у місяць. Заборгованості зараз немає. Перед прийняттям рішення про передачу у власність будинку, ми повинні ознайомитися з усіма актами виконаних робіт, дозволами на їх проведення. А їх немає. Є тільки обіцянки показати документи", - каже Федоришин.

Будівельники вважають стан будинку критичним.

"У дворі дому над дверима і вікнами є тріщини шириною три сантиметри. Його потрібно терміново відремонтувати. Тому питання із визначенням власника потрібно вирішувати терміново", - вважає начальник будівельної інспекції Сергій Савчук.

Для перевірки реального стану будівлі і надання необхідної документації вирішили відвести тиждень. Приймати рішення про передачу будівлі у приватну власність будуть на наступному засіданні робочої групи 14 вересня.

Нагадаємо, у будівлі діяв один з перших вінницьких кінотеатрів "Промінь". Після Другої світової війни в ній розташовувалися відділи та управління облвиконкому, партійні органи. В кінці 1980-х років будинок почав руйнуватися і став непридатним для експлуатації. У травні 1996 року розпорядженням голови облдержадміністрації "Промінь" був включений до переліку пам'яток містобудування та архітектури Вінницької області.

Зараз ви читаєте новину «Облрада продає будинок у центрі міста за 20 млн. грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути