Ексклюзиви
неділя, 02 липня 2017 04:13

Новий фонтан перетворився на пляж
6

У Вінниця, в кінці травні відкрився новий фонтан. Він називається "Сонячна система". Посередині - атлант, який тримає в руках небесне світило Сонячної системи. Навколо нього – вісім планет: Меркурій, Венера, Земля, Марс, Юпітер, Сатурн, Уран та Нептун. Ближче до алеї, розмістили Плутона.

Літом, зранку і до вечора на ньому бавляться діти: купаються та засмагають. Вони приходять сюди самі або з батьками. Насміливіші - ходять голяка.

"Мама, як тут круто. Не можу вже цю жару терпіти", - вигукує з серйозним виглядом хлопчик років шести. Він пірнає в одних шортах у холодну воду. На вулиці днем було +26... +28 ºС.

Фонтан пішохідний – струмені води б'ють знизу доверху. Навколо водограю вимощені доріжки, поручні та вмонтовані лавочки. Він досі не має своєї назви. В соціальних мережах його називають "фонтан з планетами" чи "Сонячна система".

Фото: Antonio Wins
Фото: Antonio Wins
Фото: Antonio Wins
Фото: Antonio Wins
Фото: Antonio Wins

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 найдивовижніших фонтанів у світі

Тестувати фонтан розпочали на початку травня. Реконструкцію проспекту, де стоїть фонтан, передбaчaла створення нового водограю тa зони відпочинку з Wi-Fi. Її проводили у співфінaнсувaнні з Держaвним фондом регіонaльного розвитку, згідно проектно-кошторисної документaції, роботи обійшлися у 27 млн. гривень.

Зараз ви читаєте новину «Новий фонтан перетворився на пляж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути