середа, 05 вересня 2018 13:46

Німець прорвався через український кордон

Німець прорвався через український кордон
Польські прикордонники уточнили, що чоловік мав нечинний німецький паспорт. Фото:upload.wikimedia.org

Вранці 5 вересня у пункті пропуску "Краківець-Корчова", що на українсько-польському кордоні в Львівській області, зупинили автомобіль, який намагався прорватися через кордон.

Автомобіль Renault Laguna прорвався через польських прикордонників, які пострілами намагалися зупинити його, - пише ZAXID.NET

Водій машини також спробував незаконно перетнути український пункт пропуску, але машину заблокували, а його затримали. Він виявився німцем, імовірно, у стані сп'яніння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці станцювали на кордоні з Польщею: показали відео

За інформацією Ельжбєти Пікорречниці - речниці Бєщадського відділу прикордонної служби Підкарпатського воєводства у Польщ, водій Renault Laguna самовільно перетнув пункт пропуску на польській стороні – у Корчові. Офіцери помітили, як легковий автомобіль заїхав на невідповідну платформу шосе, після цього протаранив бар'єри та рушив до українського кордону. Там він повернув і почав втікати у напрямку Польщі.

"Працівники прикордонної служби швидко відстежили водія, який рухався біля Корчови автомагістраллю А4. Вони намагалися зупинити транспортний засіб, видавши відповідні сигнали, але через відсутність реакції здійснили декілька попереджувальних пострілів. Водій автомобіля далі не реагував, пришвидшив рух і на високій швидкості в'їхав до пункту пропуску в Корчові. Там оминув польський прикордонний контроль і незаконно в'їхав до України", ‒ цитує Ельжбєту Пікор прес-служба Бєщадського відділу прикордонної служби.

Польські прикордонники уточнили, що чоловік мав нечинний німецький паспорт. Близько 09:00 автівка Renault Laguna влетіла на великій швидкості на українську зону контролю у пункт пропуску "Краківець" і збила шлагбаум. Прикордонники та патрульні намагалися заблокувати автомобіль. Було застосовано засоби примусової зупинки ‒ "кактус". У результаті машина пробила колеса, знесла ще один шлагбаум і аж після цього зупинилась. Водія затримали.

"Автомобіль "Renault Laguna" прорвався через українсько-польський кордон зі сторони Польщі, позбивав засоби зупинки. Його зупинили працівники патрульної поліції шляхом блокування службовим автомобілем", ‒ розповів речник патрульної поліції Львівщини Мар'ян Шпитак.

"Попередньо встановлено, що чоловік є іноземцем, а його автівка мала швейцарську реєстрацію. Зважаючи на стан затриманого, він може бути під впливом наркотичних засобів або алкоголю", ‒ уточнили у Держприкордонслужбі України.
Затриманого чоловіка передали працівникам поліції.

На Буковині прикордонники затримали контрабандистів, які намагалися переправити до Румунії майже 50 ящиків сигарет за допомогою коней.

Зараз ви читаєте новину «Німець прорвався через український кордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути