Ексклюзиви
середа, 20 квітня 2022 10:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Незгодних звільняють: на Запоріжжі окупанти змушують людей "співпрацювати"

Незгодних звільняють: на Запоріжжі окупанти змушують людей "співпрацювати"
Більшість співробітників відмовляються працювати на окупантів. Фото: t.me/zoda_gov_ua

Не маючи змоги перемогти українських воїнів на полі бою, російські терористи намагаються тиснути на мирне населення Запорізької області.

Шукають колаборантів, які погоджуються співпрацювати з ворогом, повідомила Запорізька обласна військова адміністрація 20 квітня.

"Росіяни заблокували будь-яку можливість для українців виїхати з окупованих територій і не дають змоги волонтерам доставити гуманітарний вантаж. Бердянські ЗМІ повідомляють про те, що голова комітету мікрорайону Слобідка Вікторія Васильєва переписує адреси готелів у курортному мікрорайоні, з яких виїхали господарі, щоб здати це все окупантам. Крім того, вона збирає особисті дані людей, щоб нібито організувати адресну роздачу гуманітарної допомоги від окупантів", - ідеться у повідомленні.

У селі Вознесенка завідувачка дитячого садка "Теремок" Людмила Бондаренко спільно з завгоспом Світланою Коваленко намагаються відновити роботу закладу. Водночас більшість співробітників відмовляються працювати на окупантів. Їх колаборанти змусили написати заяви на звільнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Довга колона техніки РФ суне до Запоріжжя

У Мелітополі колишня методистка дитячого садка №38 Лариса Артемова пішла на службу до окупантів. За зрадництво вона отримала посаду "директорки" у зазначеному закладі та зобов'язує працювати всіх працівників.

Російські окупанти створили чотири військові бази на території тимчасово окупованого Мелітополя. Одна базується безпосередньо на території аеропорту, який був захоплений і обстріляний у перший день війни, а три - на території промислових підприємств, які також розташовані на території міста. Загалом ситуація у місці дуже тяжка. Люди чекають на гумконвой.

Зараз ви читаєте новину «Незгодних звільняють: на Запоріжжі окупанти змушують людей "співпрацювати"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути