Ексклюзиви
субота, 12 липня 2014 21:29

"Несеться здорове щось і безформенне. Вкакатись можна",- очевидець
7

Увечері в Миргороді на Полтавщині під час грози вітер зірвав покрівлю з 5-поверхового будинку.

"Був дуже сильний вітер і дощ частково із градом. І раптом щось як загуде, як затріщить. І тут краєм ока вловив, що несеться здоровенне щось і безформенне. Вкакатись можна. Лише потім скумекав, що й до чого. Дивлюся, дах 5-поверхівки кинуло на машини, а потім віднесло до торгового центру. А великий шматок понесло недалеко на іномарку. Машина в лєпьошку. Цегла літала, як пір'їнки", – пояснює Василь Дацненко.

Покрівля будівлі обрушилася на площі біля 400 квадратних метрів. Уламки пошкодили шість легкових автомобілів, які стояли у дворі булинку. Більшу частину даху віднесло на територію супермаркету "Фуршет". Повиривало і витяжні труби та арматуру. А також зірвало у кількох місцях цеглу над 5-им поверхом. У багатьох квартирах 5-поверхівки повибивало вікна. Також під час негоди у місті було знеструмлено 40 будинків та вітром пошкодило до 10 дерев, зламавши крони чи розчахнувши навпіл.

Тимчасово дах 5-поверхівки перекриють руберойдом, щоб вода не заливала верхні поверхи будинку. Шатрову покрівлю планують відновити протягом місяця.

Також негода наробила лиха і в сусідньому Хорольському районі. Місцями поваляло дерева та у кількох селах частково позривало шифер із будинків.

"У Покровській Багачці дерево впало на хату. Будинок цегляний, добротний. Жінка, котра перебувала у помешканні, не постраждала. Але фронтони хати розвалило. Бабусі повезло, якраз застрахувала будинок в компанії "Провідна". То ж, думаю, втрати їй відшкодують", – розповідає Валентина Сердюк, мешканка сусіднього села Ковтунів.

А у Полтаві місцями випав град величиною із перепелине яйце. Йшов не довго, 1-2 хвилини, тож великої шкоди не наробив.

Зараз ви читаєте новину «"Несеться здорове щось і безформенне. Вкакатись можна",- очевидець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути