Ексклюзиви
вівторок, 01 грудня 2015 13:11

"Нелюди кілька хвилин стрибали на голові", - на запорізькому вокзалі б'ють бійців АТО

"Нелюди кілька хвилин стрибали на голові", - на запорізькому вокзалі б'ють бійців АТО
На фото - побитий боєць Олександр Федонюк

На Запорізькому залізничному вокзалі масово обкрадають і б'ють бійців, котрі повертаються із зони АТО. Про це повідомило місцеве інтернет-видання "Індустріалка" з посиланням на місцевих волонтерів.

"Військовослужбовці, які їдуть через Запоріжжя в зону АТО або додому у відпустку, в районі залізничного вокзалу "Запоріжжя-1" частенько стають жертвами злочинців - їх б'ють, крадуть особисті речі. Про це розповіли волонтери центру "Солдатський привал", які чергують в одній з будівель колишнього лінійного відділу міліції, - йдеться в повідомленні. - За словами волонтерів, працюють кілька злочинних схем. Одна їз них - учасника АТО запрошують випити, підсипають йому клофелін, витягують жетон від осередку в камері схову, з рюкзака забирають особисті речі. Був навіть випадок, що офіцеру запропонували випити, він зробив ковток і і всю ніч пролежав на вокзалі. Або підходить дівчина з хлопцем, показує на військовослужбовця мовляв, він мене побив. І на нормального, тверезого бійця налітають троє".

Волонтери також з обуренням говорили про побиття учасників АТО на вулицях міста. Тільки в мікрорайоні Космос за останній час було три.

"По вулиці Юність троє невідомих у чорному одязі з капюшонами на головах ззаду напали на учасників бойових дій. Солдат вісімдесят першої десантно-штурмової бригади з позивним "Кіт" після удару по голові знепритомнів. Але це не зупинило нападників. Нелюди кілька хвилин стрибали на голові. Ще одну людину покалічили днем, причому на тій же вулиці. Третього в районі "Технікуму" не тільки покалічили, але і викрали для тортур. У всіх озвучених випадках діяли три людини в темному одязі. Міліція тільки розводить руками", - написав у соцмережі запорізький волонтер Олексій Засоба.

"Часто військові самі дають слабину, - відповів волонтерам заступник начальника УСБУ в Запорізькій області Дмитро Іванов. - В 70% випадків такі умови створюють самі солдати. Будемо глобально говорити про цю проблему, просити, щоб поліцейські патрулі на вокзалах виставляли, будемо також підтягувати військові патрулі".

Зараз ви читаєте новину «"Нелюди кілька хвилин стрибали на голові", - на запорізькому вокзалі б'ють бійців АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути