вівторок, 05 березня 2019 04:20

Не буде кому оперувати: шокували кількістю звільнених лікарів

Не буде кому оперувати: шокували кількістю звільнених лікарів
facebook Вінниччина: заговорили про глобальний дефіцит онкологів

Відплив лікарів і медичних сестер із системи охорони здоров'я останнім часом прискорився.

Вітчизняна медицина стоїть на порозі кадрової кризи. Такої думки притримується головний лікар Подільського центру онкології Володимир Шамрай.

"З Подільського регіонального центру онкології у 2017 році, звільнилося 62 співробітника, із них 11 лікарів та 31 медична сестра. За перше півріччя 2018 року звільнилося вже 74 наших співробітника - 7 лікарів, 40 медичних сестер, 16 молодших сестер. Вже цьогоріч заяви написали 6 медичних сестер онкоцентру. Це працівники не пенсійного чи передпенсійного віку. Це молодь – амбітна, перспективна. Хтось знайшов роботу із гідною зарплатою у приватних клініках, чимало виїхали за кордон. Якщо нічого не змінювати, то ситуація буде лише погіршуватися", - зазначив Володимир Шамрай.

Офіційно в Україні не рахують лікарів, які їдуть працювати закордон. В Міністерстві охорони здоров'я неодноразово зазначали, що офіційної статистики трудової міграції медпрацівників за кордон просто не існує. Однак нині, за різними даними експертів у вітчизняних лікарнях не вистачає майже третини медичного персоналу.

"Якщо ситуація не зміниться, то стоси заяв "за власним бажанням" будуть лише збільшуватися, а в операційних буде тихо, бо в них не буде кому оперувати. Аби утримати лікарів на місцях, потрібно дати можливість фахівцям розвиватися. Підвищити медичним працівникам заробітну плату і не робити медиків найбільшими корупціонерами", - каже Шамрай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Держава не мотивує працювати "вдома" – лікар пояснив до чого призведе дефіцит медперсоналу

У Вінницькому медуніверситеті імені М. Пирогова створять науково-дослідний центр, у якому будуть винаходити ліки від раку.

Центр створили спільно з Республікою Корея. Фахівці кажуть, цей проект стане унікальним не лише для України, а й для всього пострадянського простору.

Зараз ви читаєте новину «Не буде кому оперувати: шокували кількістю звільнених лікарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути