середа, 09 листопада 2022 13:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Не зняті триколори: Андрусів назвав єдину ознаку, що вкаже на відступ росіян з Херсона

Не зняті триколори: Андрусів назвав єдину ознаку, що вкаже на відступ росіян з Херсона
Сподіватися на відступ російських військ з Херсона зараз немає жодних підстав, вважає Віктор Андрусів. Фото: "Суспільне"

Наведення великої кількості переправ у Херсоні буде свідчити про відступ російських військ з міста.

Лише переправами росіяни можуть вивезти свій особовий склад з обласного центру. Про це повідомив колишній радник міністра внутрішніх справ Віктор Андрусів у Telegram 9 листопада.

"На зараз на правому березі перебуває близько 20 тисяч російських солдатів, при чому це кадрові частини. Ознакою їх відступу буде не підірвані мости, не зняті прапори, а саме наведення великої кількості переправ. Бо оперативно витягнути таку армаду не можливо в цих умовах, особливо коли переправи (мости. – Gazeta.ua) під нашим вогневим контролем", – пояснив Андрусів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Те саме зробили в Криму" – у ГУР пояснили, навіщо росіяни "евакуюють" жителів Херсонщини

Сподіватися на відступ російських військ з Херсона зараз немає жодних підстав, вважає Андрусів. До того ж інформація про відступ поширюється переважно російськими джерелами.

Єдине, що може бути – це скорочення лінії фронту на правому березі Дніпра, але не відступ.

"Наразі в окупантів серйозна проблема з логістикою боєприпасів і великою кількістю дезертирів. Тому скорочення лінії фронту ближче до Херсона може вирішити це питання. Не зачаровуйтесь, щоб потім не розчаровуватись", – підсумував Андрусів.

9 листопада стало відомо, що одразу кілька мостів на правому березі Херсонської області зруйновані в результаті підривів. Відомо про підрив Дар'ївського, Тягинського та Нововасильївського мосту в тилу російських військ.

Окупанти підривають абсолютно всі мости, які є на правобережній частині Херсонщини. Таким чином вони формують собі відхід і пробують пригальмувати просування Збройних сил України, пояснила місцева влада.

3 листопада стало відомо, що в Херсоні з будівлі Херсонської облдержадміністрації зник російський прапор. Також повідомлялося, що росіяни залишили свої блокпости в Чорнобаївці, Степанівці та Білозерці на Херсонщині.

Зараз ви читаєте новину «Не зняті триколори: Андрусів назвав єдину ознаку, що вкаже на відступ росіян з Херсона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути