Ексклюзиви
четвер, 14 вересня 2017 14:45

Назвали улюблені способи "домушників" потрапити у квартиру

Назвали улюблені способи "домушників" потрапити у квартиру
Вікно на першому поверсі грабіжник може відкрити за 6 секунд. Фото: dpchas.com.ua

У 2017 році квартирні крадіжки — найпопулярніші серед злодіїв. У Полтавській області вже зафіксували 622 пограбування житла. Найбільш активно "домушники" діють у Кременчуці, Полтаві, Миргороді та Лубнах.

Про це розповіли в Головному управлінні поліції Полтавщини.

Помешкання грабують переважно вдень, коли власники нерухомості на роботі чи у від'їзді. Поліцейські визначили рейтинг злочинних способів проникнення всередину домівки.

Злам серцевини замка. Таких випадків зафіксовано найбільше в області — 158. Зловмисники можуть використовувати рідкий азот та інструмент накшталт зубила. З балончика наносять азот всередину замка, метал замерзає. Потім проштовхують в серцевину інструмент, який роз'єднує частини замка.

Підбір ключа. З початку року — 144 випадка. Крім наборів ключів, грабіжники часто користуються відмичками. В інтернеті такий набір можна придбати за 400 грн та вивчити способи їх використання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рятувальники зняли "чоловіка-павука" з чужого балкона на 22-му поверсі

Віджим металопластикового вікна — 127 крадіжок. У групі ризику передусім власники квартир на першому поверсі. Щоб відкрити вікно, грабіжники витрачають від 6 до 30 секунд. Тому грати — єдиний спосіб убезпечитися від такого типу проникнення в домівку.

Вільний доступ. Відчиненими вікнами злодії користуються влітку, коли господарі залишають квартиру "провітрюватися". Сталося 115 таких пограбувань.

Розбиття скла. Цей спосіб — найменш популярний, адже "домушники" намагаються не чинити шуму. На Полтавщині зафіксовано 78 випадків.

Більше половини квартирних пограбувань розкрити не вдається. Злодії в основному крадуть те, що важко ідентифікувати, — гроші та ювелірні прикраси. 90% постраждалих не можуть описати зниклі коштовності. Тому поліцейські радять робити селфі з дорогими прикрасами.

У Житомирській області поліцейські виявили грабіжника, який ховався у дивані. Йому інкримінують 7 пограбувань. Якщо злочини доведуть, чоловік отримає від 3 до 6 років в'язниці.

Зараз ви читаєте новину «Назвали улюблені способи "домушників" потрапити у квартиру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути