понеділок, 30 липня 2018 13:26

Назвали українські міста з найгіршими дорогами

Назвали українські міста з найгіршими дорогами
Близько 95% доріг в Україні не відповідають нормам. Фото: mikhail.krivyy.com

Близько 95% доріг в Україні не відповідають нормам.

З 2018 року на будівництво якісного дорожнього покриття будуть виділятися великі суми. За словами прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, до 2022 року на ремонт витратять понад 300 млрд грн, передає mmr.net.

Найгірші дороги – у Черкаській і Миколаївській областях. У Міністерстві інфраструктури кажуть, що саме ці області найгірше використовували виділені гроші Дорожнього фонду для місцевих доріг. Миколаївська область освоїла лише 8% коштів, а Черкаська - взагалі не освоїла нічого.

Також хорошими дорогами не можуть похвалитися у Луганській і Донецькій областях. У цих областях освоїли, відповідно, 12% і 25% коштів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гройсман обіцяє хороші дороги в Україні через 3-5 років

Кращі показники за рівнем виконання дорожніх робіт продемонструвала Івано-Франківська область. Там було виконано 65% всіх контрактів. Хороші показники показала і Хмельницька область, виконавши 54% контрактів.

"Серед головних проблем, з якими відомство зіштовхнулося на місцях, - неналежна підготовка команд, яким були передані кошти на ремонт доріг. Як результат, гроші лежать на депозитних рахунках і не використовуються", - каже директор Департаменту стратегічного розвитку дорожнього ринку і автомобільних перевезень Мінінфраструктури Віктор Сасін.

Крім того, існує проблема непорядних підрядників, які гальмують початок ремонту, оскаржуючи результати тендерів. Ще однією проблемою є відсутність достатньої кількості компаній-підрядників.

В Україні запрацювала перша "платна дорога". У Харкові перегородили вулицю шлагбаумом і беруть гроші за проїзд. Гроші вимагають за проїзд по вулиці Різдвяній через Центральний ринок.

Зараз ви читаєте новину «Назвали українські міста з найгіршими дорогами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути