понеділок, 27 червня 2022 08:00

"Наступ – це трохи інше" – полковник СБУ про ситуацію в Херсонській області

"Наступ – це трохи інше" – полковник СБУ про ситуацію в Херсонській області
Херсонщина - це Україна. Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Ситуацію на Херсонщині не можна назвати наступом українських захисників з воєнної точки зору.

При наступі йде придушення супротивника, знищення його артилерії, заявив полковник Служби безпеки України Роман Костенко в програмі "Пояснює Панюта".

"Придушення його сил, засобів, наступу на противника, що обороняється. Такого зараз немає", – підкреслив Костенко.

За його словами, на Херсонському напрямку утворюються великі "сірі зони" – проміжки між окупаційними військами та Збройними силами України. Ті війська, які перебувають між артилерією, намагаються весь час вести бойові дії, щоб вийти на кращі рубежі для успішної оборони, розповів полковник.

"Те, що зараз називають наступом - це активні бойові дії, що відбуваються в сірій зоні. Наступ – це трохи інше, має іншу мету. Для нього потрібні інші сили та засоби. А ті, хто говорять про нього, мабуть, не розуміються на стратегічності цього і як це має відбуватися. Поки, як ми бачимо, ворог перевершує нас в артилерії, у техніці. Реально у них її багато", – сказав військовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Крадуть, як востаннє": окупанти в Херсоні ринули "обчистити" Епіцентр до приходу ЗСУ

Наголосив, що для вибиття ворога з Херсонщини та "наступу не людськими життями", ЗСУ зараз потрібно ще трохи накопичити сили.

Загалом лінія розмежування йде по кордону Херсонської та Миколаївської областей, зауважив Костенко.

"Ворога зупинили кілька місяців тому на кордоні Миколаївської області та відкинули на кордон Херсонської області. Тільки на деяких ділянках є, ми трохи більше тримаємо Херсонської, ворог тримає Миколаївської, але загалом приблизно лінія йде по кордону Херсонської та Миколаївської області", – додав він.

Ще в перший день вторгнення РФ на територію України окупанти перейшли адміністративний кордон Херсонської області. На початку березня російські загарбники захопили Херсон і область. Попри тиск російських терористів, мешканці Херсонщини протягом березня активно брали участь у проукраїнських мітингах.

Наприкінці березня бійці ЗСУ перейшли в контрнаступ. 1 червня стало відомо, що на Херсонщині з боку Дніпропетровської області Збройні сили України звільнили понад 20 населених пунктів. ЗСУ продовжують іти вперед, звільняючи окупований регіон.

15 червня мер Мелітополя Запорізької області Іван Федоров повідомив, що ЗСУ максимально наблизилися до тимчасово захопленого Херсона. За його словами, 14 червня "звітували про відстань 10-15 км".

Зараз ви читаєте новину «"Наступ – це трохи інше" – полковник СБУ про ситуацію в Херсонській області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути