неділя, 11 липня 2021 17:46

Наслідки негоди: на Закарпатті затопило будинки, на Прикарпатті людей рятують з річок

Через сильні дощі у західних областях України підтопило подвір'я, будинки та господарські споруди, повідомляє ДСНС.

Автор: dsns.gov.ua
  На Закарпатті  підтопило 185 дворогосподарств, 96 житлових будинків та 5 підвальних приміщень
На Закарпатті підтопило 185 дворогосподарств, 96 житлових будинків та 5 підвальних приміщень

Зокрема 10 липня у смт Ясіня, селах Лазещина, Богдан, Луги Рахівського району на Закарпатті підтопило 185 дворогосподарств, 96 житлових будинків та 5 підвальних приміщень, частину автодороги Мукачево-Львів протяжністю 30 метрів.

Сьогодні по обіді підтоплень на території Рахівського району не виявлено. Постраждалих та загиблих внаслідок стихії немає.

В Івано-Франківській області внаслідок інтенсивних опадів піднявся рівень води у річці Бистриця Надвірнянська. Через це вчора ввечері прикарпатські надзвичайники виїжджали на порятунок людей на водойми Надвірнянського району. Загалом врятували 11 осіб.

Так, в селі Пнів посеред річки Бистриця Надвірнянська на відстані 15 метрів від берега на острові перебувало семеро людей, з них — шість дітей, які не могли самостійно дістатися до берега.

Автор: dsns.gov.ua
  На Прикарпатті внаслідок інтенсивних опадів піднявся рівень води у річці Бистриця Надвірнянська. Прикарпатські надзвичайники виїжджали на порятунок людей
На Прикарпатті внаслідок інтенсивних опадів піднявся рівень води у річці Бистриця Надвірнянська. Прикарпатські надзвичайники виїжджали на порятунок людей

В місті Надвірна, на дамбі річки Бистриця Надвірнянська на відстані 8 метрів від берега знаходився 14-річний підліток. Рятувальники прибули до місця й за допомогою рятувального круга та мотузки врятували хлопця.

В місті Яремче Надвірнянського району на острівці посеред річки Прут опинився 15-річний підліток. Надзвичайники в гідрокостюмах дістались до потерпілого та доправили на берег.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затоплені будинки та повалені дерева: показали наслідки негоди в Україні

Також вчора в селі Мирне Надвірнянського району двоє дітей перебували на острові посеред річки Бистриця Надвірнянська на відстані 70 метрів від берега. Через сильну течію самостійно дістатися до берега не могли. Рятувальники на катамарані переправили дітей на берег та передали батькам.

На Київщині, біля селища Осикове прорвало дамбу. Через прорив дамби каскаду з семи приватних озер у Фастівському районі, було підтоплено 8 дворогосподарств та 2 приватних житлових будинки.

Зараз ви читаєте новину «Наслідки негоди: на Закарпатті затопило будинки, на Прикарпатті людей рятують з річок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути