Ексклюзиви
субота, 25 січня 2020 14:20

"Треба зробити щось, що залишиться після нас": на зустрічі зібралися благодійники
5

У Львові 23 січня відбулася подія "Час історій з Іриною Снітинською" – "Час історій: Рятуючи життя". Відомі промовці ділилися своїми особистими історіями на спільну тему. Виступ на Часі історій – це публічна сповідь.

Серед спікерів Час історій: рятуючи життя Андрій Рождєствєнський - бізнес-консультант, Василь Кашуба - голова та інструктор Курсів першої допомоги CAB, Спікерка події Зоряна Войтів - засновниця і директорка Егоїст, Валерій Чоботар, заслужений тренер Украіни з фрі-файту, ветеран АТО, Оксана Цебрівська – графічна дизайнерка, координаторка проєктів львівської онкоспільноти "Жити зараз", Сергій Бабіч — засновник та організатор конференції LvivCSS, організатор мітапів GlobalCSS.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На сцені львівського театру російського президента обговорювали письменник та художник

Промовиця Марта Левченко вже понад 10 років займається допомогою дітям із неблагополучних сімей, допомогаючи не лише їм, але й їхнім матерям. Марта Левченко - благодійниця, президентка фонду "Я Майбутнє України", засновниця Дому добра "Мрія Марти".

"Як все почалося? Я бачу і помічаю несправедливість, і це мене непокоїть. У нас з чоловіком є бізнес - рекламне агенція, ми вирішили і зробили 14 весіль з нуля для наречених - випускників інтернатів. А потім я поїхала до їхніх братів і сестер на Буковині. Побачила страждання дітей - бідність, хвороби. Почала возити їм допомогу - з дому, від рідних, друзів. Але там далі була біда. Я не розуміла спочатку у чому справа. Потім зрозуміла - потрібно шукати і змінювати життя цих людей. Бідні мами - не погані мами. Мені казали - вони не цінують, не вміють прибирати, готувати. Ці мами з інтернату. Там не вчили це робити, вони не знають про це і не мали любові. Три роки існує дім "Мрія Марти". 206 жінок з України - мами-сироти, з Інтернатів - випускниці нашого стаціонару. 400 сотні їхніх дітей врятовані від інтернатів. Вони вміють все робити, успішні. Вони щасливі. Діти ростуть із ними. Вони зміцнюються. Їх чують і бачать. Вони можуть бути корисними. Я для себе давно вирішила - треба зробити щось, що залишиться після нас", - розповідає свою історію Марта Левченко.

Дім добра у Чернівцях "Мрія Марти" приймає матерів з дітьми, що опинились у складних кризових ситуаціях.

12 січня у львівському театрі імені Леся Курбаса відбувся перформанс "Люди-легенди. Несподівана зустріч. Андрій Курков vs Юрко Кох". На сцені театру зустрілися український письменник Андрій Курков, чиї книги перекладені на 67 мов та львівський художник Юрко Кох, виставки якого проходять в багатьох країнах світу.

Зараз ви читаєте новину «"Треба зробити щось, що залишиться після нас": на зустрічі зібралися благодійники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути