четвер, 24 травня 2018 12:02

Націоналісти українізували ресторан зі стравами російських імператорів

Націоналісти українізували ресторан зі стравами російських імператорів
З фасаду прибрали російську вивіску. Фото: "Vежа".

У Вінниці націоналісти "українізували" ресторан "Камін".

Назви страв у меню були подані зі стилістикою Російської імперії: "Завтрак Екатерины ІІ", "Любимое блюдо Екатерины ІІ на обед", "Любимое блюдо Николая ІІ" . Це обурило місцевих мешканців, передає Vежа.

Власники закладу дізнались, що представники "Правого сектору" хочуть провести акцію стосовно ресторану. Вони зв'язалися з націоналістами та уклали мирову.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бармена звільнили за відмову розмовляти українською

Ресторан демонтував частину вивіски з назвою вулиці "Купеческая". Меню пообіцяли перекласти протягом тижня та вилучити з нього страви з провокаційними назвами.

"У мене і думки не було щось пропагувати чи когось провокувати. Метою було відтворити ті старовинні м'ясні страви, яких у Вінниці більше ніде немає. Щодо назв – напевно, це була помилка, ми вирішили її виправити тож назвемо ці страви якось інакше", - сказала директор ресторану Леся Джига.

Офіціанти київського ресторану "Угорський дім" відмовились обслуговувати українською мовою заступницю міністра соціальної політики України Наталію Федорович. "Тільки що в закладі "Угорський дім" мені категорично відмовили в обслуговуванні державною мовою. Відразу офіціант, а потім - і адміністратор", - написала вона у Facebook.

Зараз ви читаєте новину «Націоналісти українізували ресторан зі стравами російських імператорів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути