Ексклюзиви
пʼятниця, 12 січня 2018 16:58

Нацгвардія взяла під охорону комплекс "Запорізька Січ", де є храм УПЦ КП

Нацгвардія взяла під охорону комплекс "Запорізька Січ", де є храм УПЦ КП
Нацгвардійці взяли під охорону храм УПЦ КП в музеї "Запорізька Січ". Фото: НГУ

Військовослужбовці 9-го полку оперативного призначення Національної гвардії розпочали охороняти історико-культурний комплекс "Запорізька Січ", де розташований храм Української православної церкви Київського патріархату.

Хочуть не допустити скоєння актів вандалізму, підпалу та інших протиправних дій, повідомляється на сайті Нацгвардії.

Бійці заступили на службу 9 січня.

"У зв'язку з конфліктною ситуацією між релігійними конфесіями України Національна поліція спільно з гвардійцями перейшла на посилений режим охорони церковних об'єктів. Бійці Нацгвардії мають запобігти нападам чи підпалам на території музею. Тут є січовий храм Покрови Богородиці, який належить Українській православній церкві Київського патріархату", - каже начальник групи організації служби з охорони громадського порядку капітан Максим Шека.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дітей, хрещених в УПЦ КП, наздоганяє смерть", - священик, який відмовився відспівати загиблу дитину

4 січня священнослужитель Московського патріархату Євген Молчанов під час поховання відмовився відспівувати 2-річну дитину. Вона загинула від падіння на неї самогубця. Роман Поліщук, батько покійного, розповів, що під час процесії священик дізнався - дитину хрестили священнослужителі церкви Київського патріархату. І навідріз відмовився проводити обряд відспівування.

У Запоріжжі 10 січня в Свято-Покровському соборі, де проходили збори єпархії УПЦ Московського патріархату, священики ледь не побилися через те, що один з них заговорив українською мовою. Священики на зборах обговорювали вчинки отця Анатолія, який в соціальних мережах критикував проросійський курс УПЦ МП. Однак пояснити свою позицію йому не дали. Адже він заговорив українською мовою.

Зараз ви читаєте новину «Нацгвардія взяла під охорону комплекс "Запорізька Січ", де є храм УПЦ КП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути