середа, 08 червня 2022 08:31

Спецтема: Війна Росії проти України

На Запоріжжі ЗСУ розмолотили два ворожі склади і відправили "в пекло" окупантів

На Запоріжжі ЗСУ розмолотили два ворожі склади і відправили "в пекло" окупантів
Окупанти продовжують обстрілювати Запорізьку область. Фото: t.me/zoda_gov_ua

Протягом минулої доби Збройні сили України знищили на Запоріжжі 19 окупантів. 14 - поранили.

Крім цього захисники ліквідували шість бойових броньованих машин, три одиниці автомобільної техніки та один міномет. І знищили два ворожі склади зберігання боєприпасів, повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація у Telegram.

Противник не припиняє обстрілювати область. Внаслідок чергового удару в районі села Таврійське та селища Комишувахи осколкові поранення отримали неповнолітній хлопець, чоловік та жінка.

Крім цього росіяни викрали трьох чоловіків у Мелітополі.

Загарбники провели повітряну розвідку із застосуванням безпілотників у окремих районах області.

Основні сили й засоби окупанти зосереджують у районі Оріхова, Гуляйполя та Великої Новосілки Донецької області. Також посилили свої підрозділи в районі Василівки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ "насипали" окупантам біля двох сіл на Луганщині - Гайдай

Ворог обстріляв з реактивних систем залпового вогню цивільну інфраструктуру та будинки мирних людей. Удари завдав по Оріхову, Гуляйполю, Комишувасі, Таврійському, Новоданилівці, Новоандріївці Пологівського району. Також обстріляв Кам'янське Василівського району.

Крім цього, зазнала пошкоджень цивільна інфраструктура Оріхова, Гуляйполя, Комишувахи та с.Таврійське. Частково пошкоджено близько 20 будинків, олійня, автомобіль і приміщення магазину.

Окупанти на тимчасово зайнятих територіях продовжують займатися мародерством.

В с. Новокам'янка, Кінські Роздори, Кам'янка, Солодководне, смт. Більмак Пологівського району та с. Дніпровка Василівського району окупанти викрали шість легкових та три вантажні автівки.

Запорізька область зараз частково перебуває під російською окупацією. Ворог відкрито говорить про плани захопити місто Запоріжжя. Зокрема про це заявляв перший заступник так званої "військово-цивільної адміністрації" Запорізької області Артем Шарлай, передають російські ЗМІ.

Командування російської армії вирішило відвести війська з окупованих районів Запоріжжя для переправлення солдат на інші напрямки. Або їх повертають у тил для відновлення боєздатності. Таке припущення зробили аналітики американського Інституту з вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «На Запоріжжі ЗСУ розмолотили два ворожі склади і відправили "в пекло" окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути