пʼятниця, 14 листопада 2014 12:46

На Закарпатті за вбивство на 7 років засудили школяра

На Закарпатті за вбивство на 7 років засудили школяра

На Закарпатті завершено судове провадження за матеріалами досудового розслідування за обвинуваченням 14-річного мукачівця у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 121 КК України – умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого. Про це повідомили у  прес-службі прокуратури Закарпатської області.

Встановлено, що влітку 9-класник, бажаючи помститися за образу, вдарив ножем у спину 22-річного юнака, який від отриманої травми помер у лікарні.

Відповідно до норм Кримінального кодексу України, відповідальність за цей злочин настає з 14 років, а тому неповнолітньому не вдалося уникнути кримінальної відповідальності за скоєне.

Як повідомила ювенальний прокурор прокуратури міста Мукачевого Алла Федорова: "Згідно із висновком судово-психіатричного експерта, неповнолітній у момент скоєння злочину повністю усвідомлював значення своїх дій та міг керувати ними, а тому підстав для його звільнення від кримінальної відповідальності не було".

Прокурор надав суду беззаперечні докази винуватості мукачівця у скоєнні злочину. Проте, враховуючи усі обставини справи, а також вік хлопця, прокурором було орієнтовано суд до призначення мінімальної міри покарання, передбаченої санкцією статті, а саме – 7 років позбавлення волі.

Мукачівський міськрайонний суд повністю підтримав позицію прокурора і своїм вироком визнав неповнолітнього винним у вчиненні злочину та засудив до 7 років позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «На Закарпатті за вбивство на 7 років засудили школяра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути