Ексклюзиви
середа, 24 квітня 2019 03:28

На світлинах показали цвітіння диких тюльпанів
4

Найбільше рослини ростуть  біля села Надітичі
Фото: www.uaua.world
Найбільше рослини ростуть  біля села Надітичі
Найбільше рослини ростуть  біля села Надітичі
Найбільше рослини ростуть  біля села Надітичі

На Львівщині зацвіла долина диких тюльпанів.

Рябчик шаховий зацвітає в заплаві Дністра у маловідомому ландшафтному заказнику "Стариці Дністра" біля сіл Надітичі та Верина Миколаївського району — пише "Укрінформ".

Окрасою заказника є цвітіння найбільшої в Україні популяції рябчика шахового. В народі його називають "диким тюльпаном". Ця рослина занесена до Червоної книги України й Польщі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зацвіла найдовша в світі алея сакур

"Для натхнення та внутрішньої гармонії рекомендую мандри еколокаціями Львівщини. Рябчик шаховий, або "чорні" тюльпани, чи дикі тюльпани можна зустріти в заплаві річки Дністер на околиці села Надітичі Миколаївського району" – розповіла начальниця управління туризму і курортів облдержадміністрації Наталя Табака.

Найбільше рослини ростуть біля села Надітичі. Тут розташований 5-гектарний ботанічний заказник. Його видно навіть із вікна маршрутки, яка курсує до Дрогобича.

Зі Львова до долини диких тюльпанів можна доїхати за 50 хвилин власним авто, або трохи довше – маршрутним автобусом дорогами E471/М06 і Т1419. Автобуси відправляються з автовокзалу "Львів" у напрямку Нового Роздолу.

Сакура-фест розпочався в Ужгороді на Закарпатті.Щороку дійство відбувається впродовж масового цвітіння сакури.Квітнути дерева цього року розпочали в 10-их числах квітня. Період цвітіння триватиме від півтора тижнів, але все залежить від погоди.

Зараз ви читаєте новину «На світлинах показали цвітіння диких тюльпанів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути