субота, 13 квітня 2019 03:28

Показали неймовірні фото цвітіння сакури на Закарпатті
11

Історія ужгородських сакур починається з часів Чехословаччини
Фото: Сергій Гудак
Історія ужгородських сакур починається з часів Чехословаччини
Історія ужгородських сакур починається з часів Чехословаччини
Історія ужгородських сакур починається з часів Чехословаччини
Історія ужгородських сакур починається з часів Чехословаччини

Сакура-фест розпочався в Ужгороді на Закарпатті.

Щороку дійство відбувається впродовж масового цвітіння сакури - повідомляє "Укрінформ".

Квітнути дерева цього року розпочали в 10-их числах квітня. Період цвітіння триватиме від півтора тижнів, але все залежить від погоди.Сакура-фест пропонує для відвідувачів мистецькі, театральні, винні, спортивні події та видовища, що триватимуть кілька днів або цілий тиждень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Київському ботанічному саду зацвіли перші магнолії

12-18 квітня проходитиме Всеукраїнський фестиваль театрального мистецтва "Під цвітом сакури", 12-13 квітня – Міжнародні фестивалі WOW SHOW FEST (гімнастика, танці, еквілібристика тощо) та Get2Groove (хіп-хоп), 13-14 квітня – винний фест Sakura Wine, нічний забіг містом, виставка нано-акваріумів, тощо.
Туристам радять насолоджуватись красою цвітіння сакури у старій частині міста над Ужем: починати маршрут слід з площі Пушкіна, найбільше старих сакур по вулицях Довженка, Бращайків, Ракоці.

Деяким деревам в центрі Ужгорода — майже сто років. Історія ужгородських сакур починається з часів Чехословаччини: Закарпаття входило до складу цієї держави з 1919 по 1939 рік. Саме в цей час чеська влада активно вкладала кошти у розбудову мікрорайону Галагов (нині центр Ужгорода на правому березі річки Уж). В той час цей мікрорайон був болотистою місцевістю, тут вирішили висаджувати японські вишні (сакури) за порадою ботаніків.

Сакури висаджують також в інших містах Закарпаття. Зокрема, в останні роки Мукачево змагається з Ужгородом за право називатися "сакуровою столицею" Закарпаття. В Мукачеві росте найдовша сакурова алея, тут також розцвітає найпершою "шалена" сакура, є бінарні сакури, що квітнуть рожевим та білим. Багато сакур також росте у Виноградові, Іршаві та Хусті.

У Токіо офіційно стартував сезон цвітіння сакури. Разом з першими квітками сакури для японців почався період, який вони називають "ханамі".

Зараз ви читаєте новину «Показали неймовірні фото цвітіння сакури на Закарпатті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути