вівторок, 22 червня 2021 15:33

На пляжах Одеси позеленіла вода: фото та відео
6

Чорне море в Одесі позеленіло. Таке явище особливо виражене в напівзакритих акваторіях пляжів, відокремлених від відкритого моря хвилерізами.

Причиною стали сильні дощі, які призвели до масового потрапляння в море різного сміття та відходів, повідомляє "Одеський кур'єр".

"Явище викликало цвітіння ціанобактерій Aphanizomenon flos-aquae. Оливковий приплив цьогоріч – результат рясних опадів і, як наслідок, теригенного стоку, а також наявності великої кількості різних органічних речовин у воді. Зараз для цього найсприятливіші умови: висока температура води та її низька солоність", - заявила гідробіологиня Галина Теренько.

Фото: uc.od.ua

На відео показали узбережжя Одеси в районі Малого Фонтану та Аркадії. Проблема особливо актуальна для пляжів Аркадії, де в невелику бухту виходить гирло балки, через яке в дощову погоду стікає вода з досить великого району Одеси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відпочинок в Україні: які ціни біля моря

Ціанобактерія цвіла в морі біля Одеси і 2015 року. Також інша ціанобактерія Nodularia Spumigena спостерігалася влітку 2019-го і влітку 2020 року.

З 15 червня 2021-го в Одесі рекомендують тимчасово утриматися від купання на всіх міських пляжах.

Зараз ви читаєте новину «На пляжах Одеси позеленіла вода: фото та відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути