неділя, 18 січня 2015 13:46

На марші єдності полтавці читали вірші про "прихвостня сатани" Путіна та безстрашних "кіборгів"
12

Фото: Сергій ДЗЕХ

Близько 300 полтавців прийшли о 12.00 до облдержадміністрації на Марш єдності присвячений загиблим на Донбасі українським бійцям та мирним мешканцям. Більшість у руках тримали альбомні листи з підписом - "Я Волноваха" і малюнком розстріляного терористами автобусу. Були транспаранти: "Путін - терорист №1 у світі", "Зупинимо російський терор". На сходах до адміністрації активісти поставили трилітрову банку з червоною фарбою усередині - "Русский мед".

"Думала людей мінімум утричі більше буде. Біда, що більшість досі не розуміють, яка біда прийшла в Україну і живуть, ніби нічого не сталося. Молоді зовсім мало. Ви тільки подивіться - практично одні люди у віці. Шкода", - розповіла учасниця ходи 63-річна Марія Пругло.

Після молитви за Україну та хвилини мовчання люди мали змогу підходити до мікрофону та висловлювати своє бачення на події в країні. Більшість - читали вірші про "прихвостня сатини" Путіна, "кіборгів" та Росію. Голова обласної ради Петро Ворона у власному виступі зазначив, зараз кожен чоловік має взяти зброю у руки і боронити свою землю.

"Чоловіки не повинні ховатися під спідницями у жінок, а мають йти боронити свою землю і замінити на Донбасі тих хлопців, які вже воюють майже рік і не бачать ні друзів, ні родин", - сказав пан Ворона.

 Нардеп - свободівець Юрій Бублик додав, на потреби військових нині має працювати вся економіка держави.

"Треба мобілізувати економіку і зробити так, щоб на потреби одного бійця працювали мінімум 20 мирних мешканців. Тільки об'єднавшись і віддаючи для фронту все - ми переможемо".

Виступи продовжувалися не більше 20 хвилин. Після чого натовп рушив проїжджою частиною до Свято-Успенського Собору Київського Патріархату, аби попрощатися з загиблим українським солдатом Дмитром Гречко. Його тіло напередодні привезли до храму.

"Жодного похорону нашого бійця не пропустив в Полтаві за весь час. Був ще на похоронах полтавського "альфівця", який на Сході загинув одним із перших. Не маю права не віддати героям останньої шани", - розповів 36-річний Дмитро.

До Собору натовп йшов 20 хвилин. Люди постійно скандували: "Україна понад усе", "Донбас - це Україна", "Слава нації". У центральній частині міста активісти кілька разів проскандували - "Дура". Так відреагували на жінку, яка з балкону 4-поверхівки кричала, що саме Україна винна в смерті людей на Сході.

Після Панахиди за загиблим бійцем, в Соборі звершили поминальну молитву за всіма жертвами війни на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «На марші єдності полтавці читали вірші про "прихвостня сатани" Путіна та безстрашних "кіборгів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути