20 травня в Івано-Франківську у кав'ярні-палярні "Фабрика кави" стартував Всеукраїнський чемпіонат бариста. Приїхали учасники зі Львова, Києва, Харкова та Дніпра.
Про це повідомляє ТСН.
Майже 20 кілограмів кави, кілька десятків літрів молока та прянощі витратили бариста у боротьбі за титул переможця.
"Завдання бариста – розкрити смак кави. Учасники повинні представити для кожного судді по одному напою кожної категорії. Це еспресо, молочний та авторський напої. На приготування їм дається 15 хвилин. Конкурсанти повинні продемонструвати креативність і навички в створенні привабливого і індивідуального напою", - розповів Павло Горчак, співорганізатор чемпіонату.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На фестивалі "На каву до Львова" пригощали кавою із трояндовими парфумами і вишневим димом
Разом баристи приготували 240 чашок кави. Працювали виключно із чистою арабікою.
Судді оцінювали смак напою, аромат та відповідність заявленому рецепту.
Преможцем став 26-річний львів'янин Максим Сопівник. Він переконаний, що справжній чоловік повинен вміти готувати смачну каву.
В основі техніки малювання на каві — серце і гілочка-розета. Все інше — поєднання цих двох фігур. Удасться малюнок чи ні, залежить від правильно збитого молока.
Коментарі