понеділок, 10 грудня 2018 15:00

На фестивалі вина відвідувачам дозволили чавити морожений виноград
11

Фото: Максим Кушка

Вінницький фестиваль вина вперше зібрав більше десятка виробників вина з усієї області. Від простих любителів, що принесли на свято два бутлі крафтового виноградного напою, до винного дому, який пропонує вісім сортів різноманітного вина. Все відбувається у приміщенні, що відомо у місті як "Блокпост "Підкова"" і є частиною колишнього кінотеатру.

Любителі і професіонали виробництва напою нещодавно об'єднались у Союз виноградарів і виноробів, серед членів викладачі й художники, будівельники і просто пенсіонери. Перший фестиваль вина присвятили 120 річчю пам'яті вінницького освітянина, художника та винороба Ярослава (Павла) Йосиповича Нємеца.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які пуховики найкраще купують цього сезону

Всі, хто бажає дегустувати презентовані вина, мають придбати на вході бокал з символікою фестивалю. Розпочинається подія з символічного перерізання виноградної лози організатором і натхненником фесту Олександром Шеметом: "Здійснилась мрія моя і багатьох моїх друзів. Нас всіх об'єднує любов до Батьківщини і того, що тут росте: від лози, до дітей".

За чотири години, що тривала подія, її відвідали більш ніж півтисячі відвідувачів, що мали змогу спробувати на смак більше 50 марок вина та розпитати про тонкощі його виробництва у самих виноробів. Географія така: Гайсин, Крижопіль, Ладижин, Тиврівський район, Немирівський і професіонали з "Винний Дім Гігінеішвілі", що створють вина у селі Корделівка Калинівського району.

Кожен з виноробів з захопленням розповідає про напій і презентовані сорти вина: виноградні, плодово-ягідні і навіть медове. Куштувати можна все, є змога й купити цілу пляшку.

Учасники фестивалю могли почавити морожений виноград ногами. З цього вийде десертне крижане вино типу "Ice wine", яке обіцяли дати скуштувати всім бажаючим вже через три місяці.

На фестивалі було спеціально презентовано вино, передане організаторам родиною Максима Шимка, героя з "Небесної сотні". Перед тим як відкоркувати п'ять літрів сидру Олександр Шемет сказав: "У сім'ї Шимка було дві яблуньки "Папіровки", шість років тому Максим допомагав рідним збирати врожай… Я хочу щоб всі присутні, взявши келихи цього вина, пом'янули тих дорогих серцю хлопців і дівчат, які не повернулись з Майдану і з війни. Нехай пам'ять про них залишиться солодкою і прекрасною, як і це золотаве вино!"

Фестиваль "Боже ллє" зафіксував, що Вінниччині безумовно є чим пишатись в плані виноробства. наступний фетиваль пройде у квітні.

Зараз ви читаєте новину «На фестивалі вина відвідувачам дозволили чавити морожений виноград». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути