вівторок, 18 жовтня 2016 10:10

На Черкащині викрали Шевченка

На Черкащині викрали Шевченка

У селі Шевченкове на Звенигородщині невідомі викрали барельєф із зображенням Тараса Шевченка. Він був розміщений в центрі села, неподалік музею. Тим часом, на гранітній стелі біля в'їзних знаків до сусіднього села Моринці, вирізали бронзові накладки із зображенням матері з дитиною і самого Кобзаря. Про це інформують "Вісті Черкащини".

"Зображення обличчя молодого Шевченка було понад пів метра і вагою до 100 кілограм. Досить тяжке. Але вкрали непомітно для всіх. Чи ломами підважували, чи просто зрізали. Але ніхто нічого не чув навіть", – розповідає місцевий житель Шевченкового Сергій Ткаченко.

На думку сільського голови села Сергія Смалька, барельєф зрізали 13-го жовтня вночі.

"Пропажу помітив сторож музею, коли приймав зміну. Дивно, що цілий день стела стояла пуста, а ніхто навіть і уваги не звернув", – каже сільський голова.

Стела простояла понад 30 років.

Окрім викраденого барельєфа, невідомі також позривали художні вироби зі стелл на в'їзді до села Моринці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На День захисника наварили 450 літрів каші

"Біля в'їздного знаку зі сторони Лисянки і Шапмані стоять гранітні стелли. Там були бронзові круглі накладки із зображеннями матері з дитиною і самого Шевченка в зрілому віці. В діаметрі вони з один метр. Їхнє зникнення помітили 15 жовтня працівники нашого музею. Ні сільські жителі, ні голова села не помічали пропажі. То були авторські роботи відомого скульптора Анатолія Куща", – розповідає гендиректор Національного заповідника "Батьківщина Тараса Шевченка" Людмила Шевченко.

Щодо крадіжок відкриті кримінальні провадження.

Нагадаємо, у ніч на 18 серпня цього року в селі Шевченкове невідомі вже викрадали бронзовий пам'ятник Тарасу Шевченку. Стояв при в'їзді у село. Важив близько 500 кілограмів.

Зараз ви читаєте новину «На Черкащині викрали Шевченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі