Ексклюзиви
пʼятниця, 25 квітня 2014 16:33

"Чоловіка били за те, що він журналіст", - дружина Євгена Гапича

"Чоловіка били за те, що він журналіст", - дружина Євгена Гапича
Євген Гапич разом із дружиною

Вчора у вечері із полону сепаратистів в Слов'янську, вдалося втекти журналісту із Коломиї, що на Івано-Франківщині, Євгену Гапичу. Чоловіка разом з братом силою утримували 2 доби.

Зі слів Оксани чоловіків весь той час утримували в якомусь підвалі. Євгена сильно били, за те, що він журналіст. Брату Геннадію дісталося менше. Після того, як інформація про зникнення Гапичів розійшлась інтернетом, чоловікам дали можливість втекти.

"Чоловік дуже покалічений. Його сильно били за те, що кореспондент. Певно б і взагалі убили, якби ЗМІ галасу не підняли про його зникнення. А так трохи забоялися. Відпустили їх і Саймона — американського журналіста. Хоча чоловік дзвонив, казав, що вони самі втекли, ніхто їх не визволяв. З Геннадієм вдалося чудом добратися до батьків в Суми. Зараз я дуже переживаю, як він має доїхати додому в Коломию. Чи не будуть його далі переслідувати. Женя багато не говорив телефоном, але я так думаю, що є ймовірність що у цьому полоні вони були не одні. Люди яких не шукають привселюдно, звідти не мають шансу вийти", -розказує дружина журналіста Оксана Гапич.

Нагадаємо з братами Гапичами обірвався зв'язок 22 квітня в обід. Після того як вони вийшли із готелю "Ностальжі" у Горлівці на Донеччині. Геннадій ще встиг додзвонитися своїй дружині і тричі сказати кодове слово "макасини". Воно означало небезпеку.

"Поїхав з абсолютно мирною метою писати про життя Луганщини, Харківщини і Донецька. Він виграв якийсь гранд від "Телекритики". У відрядження поїхав від Франківської газети "Репортер". Мав замовлення ще з кількох видань. Його на власному автомобілі вирішив супроводжувати брат Геннадій. Оскільки в тому регіоні було небезпечно", - додає дружина.

Гапичі виховують двох дітей - 16 і 9 років.

Зараз ви читаєте новину «"Чоловіка били за те, що він журналіст", - дружина Євгена Гапича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути